Düğün magandası serbest!

Samsun'da, 10 Temmuz 2010 tarihinde düğünde ateşlenen tabancadan çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 8 yaşındaki Damla Karadağ'ın ölümüne neden olduğu suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılan 22 yaşındaki Harun Kılıç, cezası 2

Düğün magandası serbest!

Samsun'da, 10 Temmuz 2010 tarihinde düğünde ateşlenen tabancadan çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 8 yaşındaki Damla Karadağ'ın ölümüne neden olduğu suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılan 22 yaşındaki Harun Kılıç, cezası 2 yıldan az kaldığı için Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakıldı.

İstanbul'da oturan Aytül- Arif Karadağ çifti, 2010 yılının Temmuz ayında ilköğretim okulu öğrencisi kızları Damla Karadağ'ı da alıp Tekkeköy İlçesi Aşağı Çinik Mahallesi'nde oturan yakınlarını ziyarete gitti. Bir yakınlarının düğününe giden Karadağ çiftinin kızları Damla Karadağ oynayanları seyrederken, birden kanlar içinde kalıp yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan küçük kızın başına kurşun isabet ettiği belirlendi. Talihsiz kız, 12 gün sonra da yaşamını yitirdi. Düğünde tabancayı ateşlediği belirlenen Harun Kılıç ile tabancanın sahibi olan amcası Muhtar 52 yaşındaki Şakir Kılıç gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan amca Kılıç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, yeğeni Harun Kılıç tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan yargılamalar sonucunda da 2011 yılı Eylül ayında sanık Harun Kılıç'a 'bilinçli taksir ile bir kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 5 yıl hapis cezası verilirken, muhtar Şakir Kılıç da 'genel güvenliği tehlikeye sokmak' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Muhtar Kılıç kararla birlikte tutuklandı. Ancak yapılan itiraz üzerine 20 gün sonra tahliye oldu.

Tutuklu bulunan Harun Kılıç'a ise verilen 5 yıl hapis cezası Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından geçen yıl Ekim ayında onandı. Daha sonra da Kılıç, Samsun Kapalı Cezaevi'nden Bafra Yarı Açık Cezaevi'ne nakledildi. 2 yıldan az bir süre cezası kalan Harun Kılıç, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak cezaevinden serbest bırakıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam