Domuz gribi olan hacı öldü

HAC İbadeti sırasında Suudi Arabistan'da rahatsızlanan ve 'H1N1' şüphesiyle ambulans uçakla Konya'ya getirilen hastalardan 80 yaşındaki Mehmet Yurdakul, tedavi altında iken yaşamını yitirdi. 65 yaşındaki İsmail Kondu'nun ise sağlık durumunun ciddiyetini k

Domuz gribi olan hacı öldü

HAC İbadeti sırasında Suudi Arabistan'da rahatsızlanan ve 'H1N1' şüphesiyle ambulans uçakla Konya'ya getirilen hastalardan 80 yaşındaki Mehmet Yurdakul, tedavi altında iken yaşamını yitirdi.

65 yaşındaki İsmail Kondu'nun ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Suudi Arabistan'a hac için giden Trabzon nüfusuna kayıtlı İsmail Kondu ve Ankara nüfusuna kayıtlı Mehmet Yurdakul, yüksek ateş ve solunum yetmezliği şikayeti üzerine gittiği hastanede 'H1N1' virüsünden şüphelenilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı, her iki hastayıda 01 Aralık Çarşamba günü Cidde'den bakanlığa ait ambulans uçakla Konya'ya getirdi.

Konya havaalanından alınan İsmail Kondu, ambulansla Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Mehmet Yurdakul da Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bilinci kapalı olan Kondu ve Yurkakul'an yapılan tetkiklerinde 'H1N1' virüsü teşhisi kondu. Tedavi altında olan Mehmet Yurdakul, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. İsmail Kondu'nun ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Mehmet Yurdakul'un cenazesinin memleketi Ankara Haymana ya götürüleceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam