Cem Garipoğlu için karar verildi

Genç bir kızı canavarca bir ruhla öldürdürüp kaçtı ve bir aileyi büyük acıyla yıktı. Cem Garipoğlu davasında mahkeme savcının talebini kabul ederse o vahşetin sorumlusu en üst cezayı aldığında bile 11 yıl 4 ay sonra dışarıda olacakSavcı Münevver Karabulut

Cem Garipoğlu için karar verildi

Genç bir kızı canavarca bir ruhla öldürdürüp kaçtı ve bir aileyi büyük acıyla yıktı. Cem Garipoğlu davasında mahkeme savcının talebini kabul ederse o vahşetin sorumlusu en üst cezayı aldığında bile 11 yıl 4 ay sonra dışarıda olacak

Savcı Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili görüşünü açıkladı: "Cem Garipoğlu ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası alsın, suç tarihinde 18'inden küçük olduğu için 18 ile 24 yıla düşürülsün." Mahkeme savcının talebini kabul ederse Garipoğlu, en üst cezayı aldığında 11 yıl 4 ay sonra aramızda...

Bahçeşehir'de bir villada 3 Mart 2009'da öldürülen Münevver Karabulut'a ilişkin Bakırköy 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya dün devam edildi. Duruşmada tutuklu sanık Cem Garipoğlu ve tutuksuz sanıklar Mehmet Nida Garipoğlu, Tülay Makbule Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, şoför Ahmet Batur ve şirket yöneticileri Mehmet Karakayalı ve Habip Kurt hazır bulundu. Münevver Karabulut'un annesi Nagehan Karabulut ve babası Süreyya Karabulut da avukatlarıyla duruşmada yerlerini aldı.

CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRMEK

Duruşma savcısı Uğur Başar, 11 sayfalık mütalaasını özetledi. Cem Garipoğlu'nun "Kasten, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve çocuğa veya beden ve ruhsal bakımdan kendisini savunamayacak durumunda bulunan kişiyi öldürmekten" ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Ancak suç tarihinde 18 yaşından küçük ama 15 yaşından büyük olmasını göz önünde bulunduran savcı, cezanın 18 yıldan 24 yıla kadar düşürülmesini talep etti.

CEZANIN İNDİRİM HESABI

Cem Garipoğlu, en üst sınırdan 24 yıl ceza alırsa, duruşmadaki davranışlarından 1/6 oranında iyi hal indirimi alması halinde cezası 20 yıla düşecek. 20 yıl ceza aldığında da 13 yıl 4 ay hapis yatılıyor. 2 yıldır cezaevinde olduğu için de Cem Garipoğlu 11 yıl 4 ay sonra serbest kalacak.

ANNE VE AMCAYA 5'ER YIL İSTENDİ

Anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçundan dolayı 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden savcı, baba Mehmet Nida Garipoğlu hakkında cinayeti işlediğine dair deliller elde edilmediğinden beraat talep etti. Nida Garipoğlu, sanığın babası olduğundan suçluyu kayırma eyleminden ceza almazken amca Hayyam Garipoğlu ve şoför Batur ile Karakayalı ve Kurt'un 6 aydan 5 yıla kadar hapsini istedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam