Bebeğini kurtarmak için kendini siper yapmış!

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Suriye tarafından atılan top mermisinin patlaması sonucunu hayatını kaybeden anne Gülşah Özer’in, kucağındaki 16 aylık bebeği Zemzem’i korumak için sırtını dönüp siper olduğu öğrenildi. Zemzem bebek, şimdi akrabalarının ku

Bebeğini kurtarmak için kendini siper yapmış!


Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Suriye tarafından atılan top mermisinin patlaması sonucunu hayatını kaybeden anne Gülşah Özer’in, kucağındaki 16 aylık bebeği Zemzem’i korumak için sırtını dönüp siper olduğu öğrenildi. Zemzem bebek, şimdi akrabalarının kucağında annesinin kokusunu arıyor.

Akçakale’de 5 sivil vatandaşın ölümüyle sonuçlanan olayda bir annenin çocuğu için hayatını nasıl hiçe sayabileceğinin en somut örneği yaşandı.

BEBEĞİN AĞLAMAMASI BÜYÜK UĞRAŞ

Patlama sırasında kapının önünde 16 aylık bebeğiyle duran, patlamadan sonra tam eve dönecekken top mermisinin hedefi olan fedakâr annenin, kucağındaki bebeği kurtarmak için sırtını dönüp siper olduğu öğrenildi.

Şimdi akrabalarının yanında kalan 16 aylık bebeğin gözyaşı dökmemesi için yakınları büyük uğraş veriyor. Kız kardeşinin patlamada hayatını kaybetmesinin ardından ağabeyi Ali Soniş İstanbul’dan Akçakale’ye geldi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’ne iki bomba düştükten sonra kardeşi ve hayatını kaybeden diğer yakınlarının dışarı çıktığını ve orada bir süre beklediklerini anlatan Soniş, “Aradan yaklaşık 15-20 dakika geçtikten sonra üçüncü bomba tam onların bulunduğu yere, kapının önüne düşüyor. O sırada görümcesi, görümcesinin 3 kız çocuğu, bir de benim kardeşim rahmetli oluyorlar. Zemzem de annesinin kucağındaymış. Tam dönüp eve gidecekken bomba arkasına düşüyor. O anda her taraf parçalanıyor. Anne çocuğuna siper oluyor. Çocuk şu an annesini arıyor. Herkesi kokluyor, koklayarak annesini bulmaya çalışıyor. Olayın şokuna girdi.” diye konuştu.

Öte yandan, fedakâr annenin 5 yaşındaki kızı Özlem’in de yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam