Şam ağır ateş altında

Suriye Devrim Koordinasyon Komiteleri sözcüsü Muhammed el-Halebi, "Suriye rejimi uçaklarının hava saldırılarına rağmen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep'in yüzde 70'ini ele geçirdi" dedi.Halebi, "Dünyanın en eski şehri kabul edilen Halep'in topraklarına dev

Şam ağır ateş altında

Suriye Devrim Koordinasyon Komiteleri sözcüsü Muhammed el-Halebi, "Suriye rejimi uçaklarının hava saldırılarına rağmen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep'in yüzde 70'ini ele geçirdi" dedi.

Halebi, "Dünyanın en eski şehri kabul edilen Halep'in topraklarına devrimciler hakim, ancak gökyüzüne, şehre bomba yağdırmak için Esed rejimi hakim" diye konuştu.

ÖSO'nun Teli'z-Zerazir, Süleyman el-Halebi, El-Arkub mahallelerini ve çoğunluğunu Hristiyanların oluşturduğu El-Meydan Mahallesi'nin bir kısmını geçen iki gün içerisinde tümüyle ele geçirdiğini, devrimcilerin Halep'in batısındaki Selahaddin, El-İza' ve Seyfu'd Devle'yi tamamıyla ele geçirmek için yoğunlaştıklarını belirtti.

Şam ağır ateş altında

Öte yandan, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), sabahtan bu yana güvenlik güçlerinin helikopter ve tank destekli olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda, Şam'da 31, Halep'te 22, Humus'ta 8, Hama, Lazkiye ve Deyru'z Zor'da 3'er ve Dera kentinde 2 olmak üzere 72 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Düzenli birliklerin Şam'ın Kadem bölgesinde bazı evlere baskınlar düzenlediği ve tutuklamalar gerçekleştirdiği, Cobar ve Zemelka'da ise tanklarla saldırı düzenlediği ifade edildi. Tank mermilerine hedef olan Zemelka'dan duman yükseldiği, silah ve top seslerinin tüm kentte duyulduğu vurgulandı. 

Savaş uçaklarının başkentin Huta Şarkiyye, Kefer Batna ve Hamuriye bölgelerini bombaladığını belirten muhalif kaynaklar, güvenlik güçlerinin Duma, Kudsiyye, Artuz ve Zebedani beldelerinde geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler