Aşırı sıcaklar ne kadar sürecek ?

 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu yazın sıcaklık ortalamasının geçen yılın aynı aylarına göre 7 derece daha arttığını vurguladı. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu yazın sıcaklık ortalamasının geçen yılın aynı aylarına göre 7 derece daha

Aşırı sıcaklar ne kadar sürecek ?

 

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu yazın sıcaklık ortalamasının geçen yılın aynı aylarına göre 7 derece daha arttığını vurguladı.

 

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu yazın sıcaklık ortalamasının geçen yılın aynı aylarına göre 7 derece daha arttığını vurguladı. Şen son günlerde yağan yağmurun sıcaklığı az da olsa düşürdüğünü ancak buna rağmen yazın henüz bitmediğini kaydetti. Şen, “Eylülün başına kadar 35 derecenin üzerinde sıcaklar yaşayacağız” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Orhan Şen ayrıca Kuzey kutbundaki en büyük buz örtüsüyle kaplı adası Grönland’da ortalama sıcaklığın geçen yıl 4, bu yıl 7 olmak üzere son iki yılda toplamda 11 derece arttığını söyledi.

 

KIŞ YİNE SERT GEÇECEK

Şen sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu aylardaki sıcaklıkların yüksek olması kutuplardaki buzulların erimesine yol açtı. Sıcaklıklarla birlikte ısınan hava yükseldi. Bu kutuplardaki soğuk hava aşağı enlemlere inerek Avrupa’ya geldi. O nedenle geçen yıl kışı sert geçirdik. Aynı soğuk kışı bu yıl da bekliyoruz.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam