50 liralık ehliyete polisten suçüstü

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, araç kullanmadığı halde evlerine ceza gönderilen ya da ehliyetlerine el konulduğunu öğrenen mağdurların şikayeti üzerine harekete geçti. 155’e gelen ihbar telefonuyla İstanbul Fatih’te bir sahtecilik imalath

50 liralık ehliyete polisten suçüstü
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, araç kullanmadığı halde evlerine ceza gönderilen ya da ehliyetlerine el konulduğunu öğrenen mağdurların şikayeti üzerine harekete geçti. 155’e gelen ihbar telefonuyla İstanbul Fatih’te bir sahtecilik imalathanesinin olduğu belirlendi.
 
VESİKALIK RESİM İSTİYORDU
 
Polisin çalışmasında, imalathanenin sahtecilikten sabıkalı Orhan Aytimur’un olduğu tespit edildi. Başlatılan teknik ve fiziki takipte ilginç bilgilere ulaşıldı.
 
Çoğunlukla alkol kontrolünde ehliyetlerini kaptıran kişilerin Orhan Aytimur’a başvurduğu belirlendi. Aytimur, sahte ehliyet talep eden kişilerden ilk olarak vesikalık fotoğraf istiyordu. Daha sonra önceden ele geçirdiği bazı kimlik numaraları üzerinde oynayıp sahte ehliyetler düzenliyordu.
 
ŞİFRE: TAKIM HAZIR
 
Aytimur’un bastığı ehliyetler için telefonla aradığı müşterileri “Takım hazır” diyerek Haseki’de bir kahvehaneye çağırdığı belirlendi. Aytimur burada bastığı sahte ehliyetleri 50 lira karşılığında müşterilerine teslim ediyordu.
 
Polis, sahtekârın aynı şekilde bin liraya diploma, araç ruhsatı ve banka hesap cüzdanı bastığını da tespit etti. Aytimur, İstanbul polisi tarafından Fatih’te düzenlenen operasyonda yakalandı.
 
Gerçeğinden farksız
 
Aytimur’un Aksaray’da bulunan imalathanesinde yapılan incelemede 8mühür, basımı tamamlanmış 56 sahte nüfus cüzdanı, basıma hazır 127 ehliyet, basılmış halde 7 araç ruhsatı, “İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü” ibareli 8 bin 10 bandrol, basılmış ya da basıma hazır 122 üniversite diploması ele geçirildi.
 
Ehliyet ve diplomaları inceleyen uzmanlar, sahte belgelerin gerçeğe çok yakın olduğunu belirtti. Emniyetteki sorgusu tamamlanan sahtekâr Orhan Aytimur, çıkarıldığı mahkemede ‘resmi belgede ve mühürde sahtecilik’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam