Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'da Bjelica kolay olanı yapamadı!

Trabzonspor, Beşiktaş maçında bulduğu morali Mersin'de kaybetti. Hatayspor maçı hava yakalamak adına iyi bir fırsattı. Ele geçen 3 puan fırsatı, 2-0'dan 3-2'ye gelen maç ile kaçtı.

Aslında Trabzonspor'un Hatayspor maçında skor 1-0 giderken de, 2-0 olduğunda da yapacağı iş çok kolaydı. Beşiktaş maçının kopyası gibi bir ortam oluşmuştu. O maçın ikinci yarısındaki ezberi tekrarlasa; Trabzonspor, Hatayspor maçından da rahat şekilde 3 puan ile ayrılabilirdi.

Bjelica'nın, skor olarak işler yolunda giderken yapacağı ilk hamle Trezeguet olabilirdi. Rakip takımın risk aldığı anlarda, Trezeguet gibi savunma arkasına koşu yapan bir oyuncu Hatayspor için ciddi bir tehdit olabilirdi.

Bjelica'nın ilk hamleleri Enis Destan ve Berat oldu. Belki set oyunu ile, topu ayağında tutarak rakibin baskısını kırmayı düşünmüş olabilir ancak Trabzonspor'un bu sezon şu ana dek bunu yapabildiği anlar çok kısıtlı. Maç özelinde ve 3 puanı kurtarma anlamında düşünüldüğünde, topu daha direkt şekilde kaleye taşıyabilecek oyuncular ilk hamle olarak değerlendirilebilirdi.

Onuachu'nun şayet sakatlığı yoksa, rakip stoperleri fiziksel anlamda bu kadar zorladığı maçta erken şekilde çıkması da anlaşılır değil. Onuachu'nun oyundan çıkışı sonrası Hataysporlu stoperler çok daha rahat şekilde topu oyuna soktu ve merkeze destek verdi.

Öte yandan her ne kadar kırmızı kart görmeden maçı tamamlasa da, Mendy'nin de 90 dakika sahada tutulması pek akılcı değildi. Sarı kartı olan ve bu kadar çok ikili mücadeleye giren bir oyuncunun oyundan alınmaması büyük bir riskti. Bir başka maçta bu kadar şanslı olmayabilir!

Trabzonspor'un henüz ideal bir 11'i ve oturmuş bir oyunu yok. Zamanla bunlar rayına oturacak ancak bu süreçte en büyük yardımcı da sonuçlar olacak. Sonuçlar iyi değilse, sabır da o kadar az olacaktır.

Hatayspor maçı özelinde; Bjelica zor olanı başardı, kolay olanı yapamadı. Maalesef kaybedilen maç hocanın hanesine yazar.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum