Vasiyeti gerçekleştirildi! Trabzon’da Murat Yüksel Kütüphanesi açıldı

Trabzon’da Murat Yüksel Akademik Araştırma Kütüphanesi hayata geçirildi.

Vasiyeti gerçekleştirildi! Trabzon’da Murat Yüksel Kütüphanesi açıldı

Türkiye'nin değerli araştırmacı yazarlardan biri olan ve Trabzon’u ikinci bir memleket olarak benimseyen Murat Yüksel adına oluşturulan kütüphane bugün Trabzon’da açıldı.

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde Murat Yüksel Akademik Araştırma Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ortahisar Belediyesi tarafından hayata geçirilen kütüphanede yaklaşık 4 bin 400 kitap ve aynı zamanda Arapça Rusça elyazması eserler bulunuyor.

Vasiyeti gerçekleştirildi! Trabzon’da Mustafa Yüksel Kütüphanesi açıldı

Düzenlenen tören Murat Yüksel'in eşi Mesude Yüksel, oğlu Kamil Yüksel, kızı Gül Akkaya ve çocukları, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan ve birçok siyasi ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törene söz alan Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, “Değerini bilene en büyük nimet kitaptır. Bilgi edindiğimiz kitabı ciddiye alırsak bize kocaman bir hazinedir. Tüm yazarlarımızı da saygıyla selamlıyoruz. Şehrimize güzel hizmetler yapan merhum Murat Yüksel Kütüphanesini şehrin bu binasında bulundurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 4 bin 400 tane kütüphanesinde kitap varmış ve Trabzon’a bağışlamak istemiş. Bize de hocamız sebep oldu çok mutluyuz. Onu saygıyla anıyoruz. Eşine torununa evlatlarına teşekkür ediyorum. Murat yüksel ilelebet burada yaşayacak.” şeklinde konuştu.

Vasiyeti gerçekleştirildi! Trabzon’da Mustafa Yüksel Kütüphanesi açıldı

Vasiyeti gerçekleştirildi! Trabzon’da Mustafa Yüksel Kütüphanesi açıldı

“İKİNCİ VATANIM DEDİĞİ TRABZON’DA YENİDEN DOĞDU”
Murat Yükselin dostu olan araştırmacı yazar Mustafa Yazıcı ise “Bugün burada bir akademisyenin ölümümün değerinin bilinmesi için toplandık. Murat Yüksel Trabzon için 2. vatanım derdi. Yer araştırdık burayı bulduk, burası okuma salonuydu. Belki de ilk defa akademik bir kütüphane kuruluyor. Arapça, Farsça ve Osmanlıca eserlerinin aslını okuyordu. İçeride eserleri göreceğiz. Trabzon’u anlatırdı. Trabzon’a hizmet edin derdi. Murat Bey’e asistan yetiştirin derlerdi. Derslere gitmezdi asistan yetiştirirdi. Murat Bey ikinci vatanım dediği Trabzon’da yeniden doğdu. Örnek oldu. Ahmet metin Genç’e teşekkür ediyoruz. Trabzon kazandı en büyük sevincim budur.” dedi.

Vasiyeti gerçekleştirildi! Trabzon’da Mustafa Yüksel Kütüphanesi açıldı

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım,” İlim irfan kitap aşığı bir insandı. Onun içim söylenenler bunlar. Bir medeniyetin ölçüsü kütüphanedeki kalabalıktır. Kitapların çokluğu ve çeşitliliğidir. Trabzon’a hediye ettiği bu kütüphane buradan yararlanacak herkese muhakkak ki faydalı olacaktır. Oluşturulan bu bina çok büyük bir değer. Elektronik dünyadan uzaklaşıp elimizi o kitaplara dokunduralım. Yazanı yazılanları belki de hissediyorsunuzdur. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Murat Yüksel iyi ki varmış. Allahtan rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Yılmaz Büyükaydın ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı. “İlimize bölgemize böyle bir eser çok yakışacak. Bizler için önemli işler. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. “

Vasiyeti gerçekleştirildi! Trabzon’da Mustafa Yüksel Kütüphanesi açıldı

AK Parti Milletvekili Mustafa Şen,” Murat Yüksel demek ilim demek irfan demek. Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun. Bir kitap dostu olarak murat yüksel çalışmaları kütüphanelerden ilim dünyasından çekilirse büyük boşluklar oluşur. Başka bir eserle o boşluk doldurulamaz. Hamsi üzerine bile bir çalışması. Denizde deryalarda boşluk oluşuyor. Gençleri çok severdi. Azıcıkta olsa hatırlıyorum. Rahmetle anıyorum. “ dedi.

Vasiyeti gerçekleştirildi! Trabzon’da Mustafa Yüksel Kütüphanesi açıldı“MİRASI İLE GURUR DUYUYORUZ”

Murat Yüksel’in oğlu Kâmil Yüksel, “Bir yandan babamızı kaybetmemizin hüznünü yaşarken, bir yandan kütüphanenin bilim insanlarını yetiştirecek akademik bir alan olarak isminin verilmesinden gurur duyuyoruz. Trabzon’da ve bölgede kültürel mirasın kurulmasına ve korunmasına katkı sağladı. Bu mirasın değerini vurguladı. Dostluklar kurdu. Ailesi olarak, çalışmaları ve mirası ile gurur duyuyoruz. Bizlerde burayı kendi memleketimiz bildik. Bu güzide kütüphanenin oluşturulmasından emeği olan Ahmet metin genç ve gayretli ekibine, Mustafa yazıcıya ve Trabzon halkına şükranlarımızı sunuyoruz. “ şeklinde konuştu.

Vasiyeti gerçekleştirildi! Trabzon’da Mustafa Yüksel Kütüphanesi açıldı

Aydın Dumanoğlu, “Bir gece Trabzon anlatılıyordu. Murat Bey ve Mustafa Bey konuşuyordu. Sizi üniversiteye atayacağım dedim. Öğretim görevlisi olarak başladılar. Trabzon’u anlatın dedim. Her şeyi kitaba döktüler. Ruhu şad olsun. Saygıyla anıyorum. “ ifadelerini kullandı.

Vasiyeti gerçekleştirildi! Trabzon’da Mustafa Yüksel Kütüphanesi açıldıKonuşmaların ardından kesilen kurdele ile açılış töreni gerçekleştirildi. Katılımcılar ve vatandaşlar tarafından kütüphane gezildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber