Trabzon'a verilmeyen uygulama için yeni karar

Trabzon Havalimanı'na verilmeyen uygulama için yeni bir karar verildi.

Trabzon'a verilmeyen uygulama için yeni karar
Haber61'in daha önce gündeme taşıdığı her yıl milyonlarca yolcu tarafından kullanılan ve özellikle yaz döneminde Arap turistlerin akın ettiği Trabzon'da, havalimanına verilmemesi nedeniyle tepki toplayan yakıt desteği uygulamasının süresi uzatıldı.

Türkiye'ye tarifeli ve charter turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentelerine "uçak başına 6 bin dolar" destek ödemesi uygulaması yıl sonuna kadar uzatıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin tebliğe göre, daha önceki değişiklikle önce 31 Ağustos'a kadar uzatılan uygulama bu kez 31 Aralık'a kadar uzatıldı.

TRABZON'DA TEPKİ ÇEKTİ

Trabzon Havalimanı'ndan daha az yolcu sayısına sahip havaalanlarına verilen ancak özellikle yaz aylarında binlerce Arap turistin tercih ettiği, Körfez ülkelerinden birçok noktadan charter seferlerinin yapıldığı Trabzon'a bu yakıt desteğinin verilmemesi büyük tepki toplamıştı.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, konu ile ilgili olarak daha önce Haber61'e yaptığı açıklamada "Havalimanlarına verilen yakıt desteği Trabzon Havalimanı’na verilmiyor. Kütahya’ya veriliyor. Charter seferleri için verilen destek Trabzon’a verilmiyor. Bunu istiyoruz. Bunlara rağmen hala buraya turist akını var." ifadelerine yer vermişti.

SUAT GÜRKÖK'ÜN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

TRABZON 2017'DE UYGULAMAYA DAHİL EDİLEBİLİR

2016 yılı için 5 havaalanına verilen yakıt desteğinin süresi önce Eylül'e kadar uzatılmıştı. Bugün resmi gazetede yayımlanan karar ile de yıl sonuna kadar uzatıldı. 2017 yılında ise yakıt desteği için yeni bir teklif hazırlanarak Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Hazırlancak bu yeni teklifte yakıt desteği verilecek Havaalanları arasına Trabzon'un da dahil edilmesi bekleniyor.

BAKAN NABİ AVCI: SICAK BAKIYORUZ

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Turizmi canlandırmak için 200 yolcu getiren uçaklara verilen 6 bin dolar yakıt desteği ile ilgili yaptığı açıklamada "2017 için de benzer talepler var. Biz de bu taleplere sıcak bakıyoruz. Ama bunun için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Önümüzdeki günlerde o kararın da Bakanlar Kurulumuzdan çıkacağını ümit ediyorum. Bunu bir an önce de açıklamamız gerekiyor. Çünkü önümüzdeki sezon için turizm operatörleri kataloglarını hazırlıyorlar kasım ayı içerisinde. O kataloglarda yer almamız için bu açıklamayı bir an önce yapmamız gerekiyor. Ben şimdi burada söylemiş gibi oluyorum aslında, Bakanlar Kurulunda da inşallah kararımızı almış oluruz." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber