Tokat'taki deprem Trabzon ve Doğu Karadeniz'de neden güçlü hissedildi! Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı

Tokat’ta meydana gelen 5,6’lık depremin Trabzon'da ve Doğu Karadeniz'de neden güçlü hissedildiğine dair Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamalarda bulundu.

Tokat'taki deprem Trabzon ve Doğu Karadeniz'de neden güçlü hissedildi! Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18:11’de yerin 5,99 KM derinliğinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Trabzon'da ve Doğu Karadeniz'de hissedilen deprem büyük korkuya neden olurken Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş depremin Trabzon'da ve Doğu Karadeniz'de neden güçlü hissedildiğine dair açıklamalarda bulundu.

5,6 TOKAT DEPREMİ DOĞU KARADENİZ SAHİLİ İÇİN NEDEN GÜÇLÜ HİSSEDİLDİ

Prof. Dr. Osman Bektaş, depremin Doğu Karadeniz'de güçlü hissedilmesine dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kuzey Anadolu Fayının yan kolu olan, M5,6 depreminin geliştiği fayın kırılma doğrultusu kuzeydoğu doğrultulu, Karadeniz'e doğrudur. Bu doğrultuda yayılan deprem dalgaları daha güçlüdür. Kuzeydoğu doğrultusunda yayılan deprem dalgaları Doğu Karadeniz sahilinin gevşek kumsal zemininde zemin büyütmesine, deprem dalgalarının genliğinin büyümesine neden olmuştur. Bu iki nedenle orta büyüklükteki deprem Ordu ve Trabzon'da hissedildi." ifadelerini kullandı.

gldyq2-xsaakjdo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber