Maçka’da yaralanan polis memuru Levent Ustabaşı’na konuştu;

"Kurşunun sıçrattığı, topraklar ağzıma geldi..."

Maçka’da yaralanan polis memuru Levent Ustabaşı’na konuştu;
Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon’un Maçka İlçesi’nde son yaşanan terör saldırısında kalleşler kaçmayı başardı. Bu saldırıda Trabzon’dan ekibiyle birlikte yol uygulamasına takviye ekip olarak katılan polis memuru Refik Can İlter de katılmıştı.

İlter saldırıda sağ kolundan ve sol bacağından kurşun yedi. 

Polis aracının içinde yediği kurşunlar sonrası KTÜ Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan ve hayati tehlikeyi atlatan polis memuru İlter, arkadaşımız Levent Ustabaşı’na konuştu.

KESKİN NİŞANCILARI VARDI

Kurşunlar bir anda mı gelmeye başladı? 

Evet.

Nasıldı?

Peş peşe geliyordu. Aracımızın camlarına geldi. Öldürmek için ateş ediyorlardı. 

Göremediniz mi?

Hayır.

İçlerinde keskin nişancı var mıydı?

Vardır diye düşünüyorum. Çünkü gelen kurşunlar belli aralıklarla ve hedefine geliyordu. 

Sen aracın neresindeydin?

Önünde. Ekibim arkadaydı. Bana ateş ettiler. Vuruldum. Sağ kolumu oynatamadım. Kapıyı açmaya çalıştım. Sonra başardım. Yere düştüm. Hala silah sıktıklarını hissediyordum. Tabancama ulaşmaya çalıştım. Yerdeyken bana ateş etmeye devam ettiler. Yerde kafamın yanına isabet eden kurşunların sıçrattığı topraklar ağzıma geldi. Yüzüme sıçradı. Silahıma ulaşmaya çalışıyordum. Yine olmadı. Bir arkadaşımın tam silah muhafazasına kurşun geldiğini gördüm. Bilinçli bir şekilde ateş edildiğini farkettim. 

İYİKİ O EL BOMBASI PATLAMADI

Aracın altında el bombası çıktı. Bunu dediler mi?

Patlamamış. Şans eseri patlamamış. Patlasaydı siviller de vardı bölgede. Yaralanabilirlerdi. 

Arkadaşlarının şehit olduğunu kim söyledi?

Eşim söyledi. Devre arkadaşlarımdı. Çok üzgünüm. Şehitlerimiz için dua edin. Onlar bu vatan için canlarını verdiler. Hepsinden Allah razı olsun. İyileşirsem tekrar görevimin başına dönmek istiyorum. Kanlarını yerde bırakmak istemiyorum. Kolumun 3-5 ay gibi uzun süren bir tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi doktorlarımız. İnşallah kısa zamanda ayağa kalkarım. 

Size vatandaşlarda yardım etti onları gördün mü?

Gördüm. Hepsinden Allah razı olsun.

EŞİNİN BAŞINDAN AYRILMIYOR

KTÜ’de tedavisi süren polis memurunun eşi Emel İlter, KTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor.

İkisi de Erzincanlı.

Emel KTÜ’ye atanınca o da peşinden gelmiş.

1 yıllık evliler.

Okul arkadaşlığı sonrası evlenme kararı almışlar.

Eşinin başından bir an olsun ayrılmıyor.

KTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Hayati Aktaş ve mesai arkadaşları İlter ailesini yalnız bırakmadı ve ziyaret ettiler.

Eşinin kurtulmasına çok sevindiğini şehit olan polis memurlarının ailelerine baş sağlığı bileyen Emel İlter, “Allah o hainleri kahretsin” dedi.

Ayrıca polis memurunun meslektaşları da her gün ziyaret ederek moral veriyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber