Trabzon'daki Çağrı merkezi gelişmesinin detayları ortaya çıktı! Ahmet Metin Genç'ten üst düzey çaba

Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Ahmet Metin Genç'in, bakanlar nezdindeki görüşmeleri sonuç verdi.

Trabzon'daki Çağrı merkezi gelişmesinin detayları ortaya çıktı! Ahmet Metin Genç'ten üst düzey çaba

Trabzon’da hizmet veren Alo 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi Nüfus Vatandaşlık Hizmetleri Çağrı Merkezi'nin kapanma kararı, yaklaşık 350 kişinin işsiz kalma riskini beraberinde getirmişti. Ancak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in girişimleri, bu tehdidi bertaraf etti.

ahmet-metin-genc.jpeg

Yaklaşık 6 yıl önce İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan ve Trabzon'da önemli bir istihdam kaynağı olan çağrı merkezi, ihale sürecine girmemesi ve sözleşmesinin uzatılmaması nedeniyle kapanma kararı alınmıştı. Ancak, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından yaşanan yoğun süreçte, Başkan Genç konuyu titizlikle ele aldı.

amg2.jpeg​​​​​​​

Başkan Genç, Ankara’da gerçekleştirilen Trabzon Günleri etkinliği sırasında, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı, ve Trabzon milletvekilleri ile istişarelerde bulunarak İçişleri Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmeler sonucunda çağrı merkezinin faaliyet süresi 1 yıl daha uzatıldı ve bu karar, çalışanlar ve aileleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

amg3.jpeg​​​​​​​

Bu gelişme, Başkan Genç'in Trabzon'un istihdamı adına attığı kararlı adımların bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Başkan Genç, çağrı merkezinin geleceği için yapılacak düzenlemeleri de yakından takip edeceğini belirtti, böylece çalışanların ve ailelerinin yüzü bir kez daha gülmüş oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler