Fındık Fiyatlarına baskı!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 15 liraya ulaşan fındık fiyatlarında düşüşün yaşandığına ilişkin, "Bugünlerde yaşanan süreç piyasada rakamın yükselmemesi için baskı oluşturma çalışmaları" dedi.   Karan, yaptığı açıklamada, yükseliş eğiliminde

Fındık Fiyatlarına baskı!
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 15 liraya ulaşan fındık fiyatlarında düşüşün yaşandığına ilişkin, "Bugünlerde yaşanan süreç piyasada rakamın yükselmemesi için baskı oluşturma çalışmaları" dedi.
 
Karan, yaptığı açıklamada, yükseliş eğiliminde olan fındık fiyatının hafta sonundan itibaren gerilemeye başladığını belirtti.
 
Piyasaya ürün inişi olmamasına rağmen yaşanan düşüşe kendilerinin de anlam veremediklerini vurgulayan Karan, "15 lira seviyesine kadar yükselen fındık fiyatı iki gündür düşüşe geçti. Şuanda fiyat 14,50 liraya gerilemiş durumda. Bu düşüşün nedenini biz de bilemiyoruz" ifadesini kullandı.
 
Karan, piyasadaki fiyat düşüşünün tersine döneceği yönünde beklentileri olduğunu ifade ederek, "Fındık fiyatı yeniden yükselmeye başlayacaktır. Bugünlerde yaşanan süreç piyasada rakamın yükselmemesi için baskı oluşturma çalışmaları. Boş çabalar bunlar. Bu yıl fiyat, tıpkı geçen sene olduğu gibi 20 lira düzeylerine çıkacaktır. Kimse bunu engelleyemeyecek" diye konuştu.
 
2016 ürünü fındıkta doğum sürecinin başladığına işaret eden Karan, bahçelerde yaptıkları incelemelerde yeni mahsul fındık rekoltesinin düşük gerçekleşebileceğini öne sürdü.
 
Bahçelerde püseneklerin yok denecek kadar az olduğunu dile getiren Karan, şunları kaydetti:
 
"Fındıkta doğum süreci başladı. Yaptığımız incelemelerde bahçelerde püseneklerin az olduğunu tespit ettik. Bundan büyük kaygı duyuyoruz. Son yıllarda yaşanan mevsimsel değişiklikler fındık ürününü olumsuz yönde etkilemeye devam etmekte. Püseneklerin az olması fındık rekoltesini olumsuz yönde etkileyecektir. İnşallah böyle bir şey olmaz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber