G-20 protestosuna 20 gözaltı

Antalya kent merkezinde bulunan Aydın Kanza Parkı'nda Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen G-20 protestosu sonrası çıkan olaylarda, 20 kişi gözaltına alındı.Polisin izin vermesiyle Güllük Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen grup, yürüyüşü

G-20 protestosuna 20 gözaltı

Antalya kent merkezinde bulunan Aydın Kanza Parkı'nda Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen G-20 protestosu sonrası çıkan olaylarda, 20 kişi gözaltına alındı.

Polisin izin vermesiyle Güllük Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen grup, yürüyüşü tamamlayıp basın açıklamasını okuduktan sonra dağılacakları sırada, gruba yaklaşık 100 metre ileride patlatılan havai fişekler, çevik kuvvet ekiplerini alarma geçirdi. Bölgeye yönlendirilen polis ekipleriyle eylemciler arasında kovalamaca yaşanırken, eylemciler sokak aralarına kaçtı. Sivil polisler tarafından yakalanan ve polise direnen eylemciler gözaltı aracına getirildi. Arkadaşlarının gözaltına alındığını gören diğer eylemciler ise polise pet şişe ve taş attılar. Bunun üzerine çevik kuvvet polisi eylemci bir gruba TOMA'dan tazyikli su sıktı. Ardından yine yaşanan kovalamacada polise direnen ve slogan atan 20'ye yakın eylemci polis tarafından gözaltına alındı.

Gözaltıların ardından polis ekipleri Güllük Caddesi'nden ayrıldı. Şu anda polis ekipleri, TOMA'lar ve Akrep tipi araçlarıyla olası bir eyleme karşı Cumhuriyet Meydanı'nda bekliyorlar.

Öte yandan, Antalya'da G20 zirvesi sebebiyle bin 500 çevik kuvvet polisi görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler