Fındık fiyatının düşmesi bizim için de kötü oldu

Orhan Oltan'dan önemli açıklamalar...

Fındık fiyatının düşmesi bizim için de kötü oldu
Haber61 / Haber Servisi - Levent Ustabaşı

Fındık devi Ferrero Oltan Grubu Zorlu Grand Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. Yemeğe TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Oltan Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Köleoğlu, DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav da katıldı.

OLMAZSA OLMAZIMIZ KARADENİZ FINDIĞI
 
Yemekte konuşan  Ferrero Oltan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Oltan, önceliklerinin Türk fındığının kalitesinin artırılması olduğunu ifade ederek,” Amacımız ucuz satın almak değildir Ferrero ürünlerinin olmazsa olmazı Karadeniz fındığıdır.” dedi. 

AYNI GEMİDEYİZ

Orhan Oltan, “İyi tarım uygulamalarının yayılması konusunda çaba göstereceğiz. 112 ülkeye ihracat yapacak seviyeye ulaştık. Diyalog kurmaya açık olmalı birlikte çalışma kültürünü geliştirmeliyiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Ferrero Grubu Türk fındığını geliştirmeye devam edecektir” diyerek konuştu.

KARADENİZ FINDIĞININ DEĞERİNİ BİLİYORUZ

Arından Ferrero Sürdürebilirlik Direktörü Aldo Cristiano bir konuşma yaptı.  “Fındık olmazsa Karadeniz’de olmaz” diyen Aldo Cristiano şunları söyledi;

“Sizlerde biliyorsunuz. Fındık bu güzel bölgenin onun canlı kültürünün yapısına dokusuna işlemiş durumda… Bu da Ferrero ile Karadeniz’in fındık üreticileri arasında bağı temsil ediyor. Bu doğal bir bağ. Bu organik bağ ve birliktelik ittifak.

Bizler 70 yıldan bu yana fındığın değerini çok iyi biliyoruz. Dahası Dünya da bunu biliyor. 
inanıyoruz ki Türk fındığı Dünya pazarında hak ettiği yere gelecektir. 2013 yılının ayında Manisa’da tesisimizi kurduk sonra Oltan aldık. Tabiki hedefimiz önemli yatırımlar gerçekleştirdiğimiz Türkiye’de partnerlerimizle birlikte karşılıkla güven çerçevesinde çalışabilmektir. Önümüzdeki bir kaç yılın içinde verimliliği artırmak istiyoruz.
İyi tarım uygulamaları, İyi sosyal uygulamalar, hasat sonrası kalite, izlenebilirlik
fındığın her bir adımını takip edebilmek.”

SORU CEVAP KISMI

Karadeniz’de fındık fiyatı çok düştü. Takip ediyor musunuz?

Orhan Oltan;

Evet.

Nasıl yorumluyorsunuz?

Don nedeniyle çok yukarılara çıkmıştı o çıkış arz talep dolayısıyla inişe geçti. Ferrero serbest piyasa ekonomisinin tüm kurallarını yerine getiriyor. Bizde şeffaflık çok önemli. Serbest piyasanın tüm kurallarına uyuluyor.
Fiyatların düşmesinde uzun vadede hiçbir menfaati olmadı. Tarlalarından uzaklaşan düşük olunca köylüler tarlasına bakmayacaktır bakılmayan tarladan da kaliteli fındık beklenmez, kaliteli fındık alması mümkün değil. Kaliteli fındık bizim için çok önemlidir. Fiyatın düşmesi kalitesizliği getirir üretici uzaklaşır. 

Emanet fındık neden var?

Mesela emanet fındık eskiden beri Türkiye’de var. Bu bizim de çok sevdiğimiz bir şey değil. Bu bize de yük. Bir çözüm bulunursa bizde memnun oluruz.

Nerelerden fındık alıyorsunuz?
Şili, İtalya, diğer kısmını Türkiye…

Türkiye ile diğer yerlerden aldığınız fındık fiyatlarında çok büyük fark var mı?

Dünyadaki fındık fiyatları bir birine yakın. Artık dünya çok küçüldü. Çok fark yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber