D.Karadeniz'in doğa harikasına ziyaretçi akını!

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarında yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı, yüksek rakımı ve sahil kesimine olan yakınlığı nedeniyle sıcaktan bunalıp serinlemek isteyenlerin gözde mekanlarından birisi oldu.    Ramazan ayı hariç yaz boyun

D.Karadeniz'in doğa harikasına ziyaretçi akını!
Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarında yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı, yüksek rakımı ve sahil kesimine olan yakınlığı nedeniyle sıcaktan bunalıp serinlemek isteyenlerin gözde mekanlarından birisi oldu. 
 
Ramazan ayı hariç yaz boyunca binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan 2 bin 24 metre rakımlı bölgede bulunan tesisi işleten Murat Eroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tabiat parkı sınırında yapılan bungalov evlerinde kısa bir süre içerisinde hizmete gireceğini söyledi.
 
Hem Gümüşhane hem de Trabzon’dan yaklaşık 45 dakikada ulaşımın sağlanabildiği bölgeye gelen misafirlerin doğal güzelliklerden ve yüksek rakım nedeniyle hava kalitesinden memnun olduklarını belirten Eroğlu, Gümüşhane’ye 58, Trabzon’a 66 kilometre uzaklıkta ve 2013 yılında 34 hektar olan alanı 72 hektara çıkarılan tabiat parkında geçtiğimiz yıllarda ihalesi yapılan 10 adet kır evi ve 1 adet ziyaretçi merkezi çalışmalarında da sona gelindiğini kaydetti.
 
Yoğun talep üzerine geçtiğimiz yıllarda ihalesi yapılan ve yöreye uygun mimaride bitirilerek sözleşme aşamasına getirilen kır evlerinde geceleri isteyen vatandaşlara barınma imkanı sağlanacağını kaydeden Eroğlu, “Ormanın içerisinde, muhteşem doğal güzelliklere sahip ve Gümüşhane’nin önemli turizm alanlarından birisi olan Limni Gölü Tabiat Parkına gelen vatandaşlara ve turistlere en iyi hizmeti sunmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
 
Hafta sonları yoğun talebin gerçekleştiği Limni Gölünde bu yoğunluğun sıcak geçen Ağustos ayı nedeniyle hafta içinde de devam ettiğini kaydeden Eroğlu, Karadeniz bölgesine akın eden Arap turistlerin de Limni Gölünü mekan tuttuklarını belirtti.
 
Yaz aylarında yemyeşil doğası, zengin flora ve faunasının oluşturduğu doğal güzellikleriyle Limni Gölünün ziyaretçilere eşsiz bir görünüm sunduğunu söyleyen Eroğlu, geçtiğimiz yıl yapılan ilave 2 adet seyir terası, 5 adet kamelya ve 28 adet yeni piknik masasının yanı sıra çocuklar için oyun parkı ve otopark bulunan tabiat parkında serin ve temiz dağ havasıyla, soğuk suyu, semaver çayı ve kuzu etiyle hizmet verdiklerini kaydetti.
 
İNGİLİZCE-ARAPÇA BİLEN REHBER İSTİHDAM EDİLİYOR
 
Son dönemde Doğu Karadeniz bölgesine gelen Arap turistlerin de bölgeyi sık sık ziyaret ettiğini hatırlatan Eroğlu, bu bağlamda İngilizce ve Arapça bilen rehber istihdam ettiklerini, böylelikle Doğu Karadeniz’e gelen Arap turistlerin yüzde 90'ının geldiği Limni Gölünde iletişim sorunu yaşamadıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber