Soylu: Başarılı olamayacaklar!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ''Evlatlarımız kalleşlere karşı büyük bir mücadeleyi milletimizin birliği, bütünlüğü ve beraberliği için sürdürmektedir. Evlatlarımız uykularında uyurken, hanımlarıyla çocuklarıyla giderken kalleşçe katledi

Soylu: Başarılı olamayacaklar!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ''Evlatlarımız kalleşlere karşı büyük bir mücadeleyi milletimizin birliği, bütünlüğü ve beraberliği için sürdürmektedir. Evlatlarımız uykularında uyurken, hanımlarıyla çocuklarıyla giderken kalleşçe katledilmektedirler ama biliyoruz ki bu oyunları kuranlar, KCK, PKK, HDP asla bu ülkede dün başarılı olamamışlardır, bugün de herhangi bir başarının altına imza atamayacaklardır'' dedi.
 
Soylu, AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, hükümet kurma sürecine değinerek, milletin yüzde 41 ile Türkiye'nin geleceğini teslim ettiği AK Parti'nin atacağı her adımın sorumluluğu olduğunu söyledi.
 
Soylu, AK Parti'nin ilk günden itibaren kendisine verilen sorumlulukla hareket ettiğini ifade ederek, ''AK Parti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na görev verdiği günden itibaren Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için, büyük bir gayreti ortaya koyuyor. CHP ile istikşafı görüşmeler yapıldı ve Başbakanımız Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi  ancak bu görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı'' diye konuştu.
 
Başbakan Davutoğlu'nun, pazartesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceğini anımsatan Soylu, ''Bu görüşmeyle önümüzdeki dönemim nasıl olabileceği, yeni bir hükümet mi kurulabilecek, yoksa Türkiye hemen erken seçime mi gidecek şeklinde değerlendirme ortaya çıkacak'' ifadelerini kullandı.
 
Soylu, MHP'nin 7 Haziran akşamından itibaren hem reddedici bir tavır hem de ikircikli bir dil kullandığını söyleyerek, ''Biz buna rağmen kendi sorumluluğumuzun hem de Cumhurbaşkanımızın bize verdiği sorumluluk bilinci içerisinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de ziyaret edeceğiz'' dedi.
 
AK Parti olarak birinci tutumlarının Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak olduğunu vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:
 
''Bizim bu sorumluluğumuzu besleyen ana hükümler vardır. Bu hükümler, Türkiye'nin 13 yıldır kazanımlarını devam ettirmek, büyük hedeflerine ulaşabilmesini sağlamak, birliğini, kardeşliğini, beraberliğini tesis edebilecek yeni bir anayasayı oluşturabilmek, milletimizin yarına güvenle bakabilmesini sağlayabilmektir. Bu çerçevede bugüne kadar bütün görüşmeleri yaptık ve bugünden sonra da bu çerçevede yapacağımız görüşmeleri de yapmaya çalışacağız. Yeni bir hükümet kurulursa bu hükümetin sorumluluğunu, hükümet kurulmaz da seçime gidilirse de biz seçime hazır olduğumuzu bundan önce de kamuoyuna bildirdik, bundan sonra da bildireceğiz.''
 
Soylu, Türkiye'de terörle mücadeleyi de tek başına iktidara gelmiş anlayışıyla sürdürdüklerine işaret ederek, şöyle devam etti:
 
''Bugün ülkemizi terörün üzerinden istikrarsızlığa sevk etmek, ülkemizin geleceğine ait hedeflerinden uzaklaşmasını isteyenler istediklerine ulaşamayacaklar. İçimiz acıyor, evlatlarımız vatan müdafaasındadır. Evlatlarımız kalleşlere karşı büyük bir mücadeleyi milletimizin birliği, bütünlüğü ve beraberliği için sürdürmektedir. Evlatlarımız uykularında uyurken, hanımlarıyla çocuklarıyla giderken kalleşçe katledilmektedirler ama biliyoruz ki bu oyunları kuranlar, KCK, PKK, HDP asla bu ülkede dün başarılı olamamışlardır, bugün de herhangi bir başarının altına imza atamayacaklardır. Burası bir çadır devleti değildir. Bu ülkede silahlar bırakılsın diye devleti PKK ile eşitleyenlere söyleyeceğimiz söz 'haddinizi bilin'dir.''
 
Türkiye'nin bugün neyle karşı karşıya olduğunu iyi bildiklerini belirten Soylu, ''Dün akşam da evlatlarımız Dağlıca'da şehit edildi. Biz bugün neyle karşı karşıya olduğumuzu, kimin bu coğrafyayı istikrarsızlaştırmak istediğini, kimin Türkiye'yi bir Suriyelileştirmek, Iraklılaştımak istediklerini çok net şekilde biliyoruz. Türkiye'de tek bir terörist kalana kadar ve bunlar ülkeyi terk edene kadar, o silahları bu ülkeden alıp götürene kadar, o silahları yerin 7 kat dibine gömene kadar biz bu mücadeleden vazgeçmiyoruz'' diye konuştu.
 
- ''Bugün fırsatçıların günü değildir''
 
Soylu, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine de seslenerek, ''Bugün milletine, devletine, vatanına, ülkesinin bölünmez bütünlüğü ve huzuruna bağlı insanların sağduyulu, birlikte olma günüdür. Bugün fırsatçıların günü değildir" dedi.
 
Herkesin rahat olmasını istediğini söyleyen Soylu, ''Şehitlerimiz üzerinden bize teklif yapmaya çalışanlara söyleyeceğimiz nettir. Hiç boşuna milletimizi ve kendinizi oyalamayın. Bu topraklarda terör sona erene kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin kararlılığı devam edecektir. Herkes rahat olsun. Biz şu an ne yapıldığını ve bu sürecin nasıl yönetildiğini iyi biliyoruz'' ifadelerini kullandı.
 
- ''Cumhuriyet tarihinin en şerefli mücadelesi paralelle yapılan mücadeledir''
 
Soylu, Türkiye'de demokratikliği yanlış tercüme edenlerin olduğunu da belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Bu ülkede devletin ve milletimizin demokratikliğini yanlış tercüme edenler, bugün sağdan soldan ülke geleceğimizi ve milletimizi tehdit etmeye çalışıyorlar. Yaptıklarının ne anlama geldiğini biliyoruz. Milletimizin sabrına sığınıyoruz. Demokrasiyi yanlış tercüme edenler, yanlış okuyanlar, demokrasiyi bir araç olarak kullanıp kendi bulundukları alanda, alan hakimiyetini sağlayıp bir hayal içerisinde bulunanlara, 'devlet tepenize biner, hiç merak etmeyin' diyoruz. Paralelciler nasıl kaçmışsa, siz de kaçacak yer ararsınız.'
 
AK Parti'nin 14. kuruluş yıl dönümü olduğunu da anımsatan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:
 
''Cumhuriyet tarihinin en şerefli mücadelesi paralelle yapılan mücadeledir. 14 yıldır bu siyasi parti, milletin sözünün egemen kılınması için elinden geleni ortaya koymuştur. Onun için paralel devlete karşı çıktı, onun için onların oluşturmak istediği alternatif yapıya karşı çıktı, onun için Güneydoğu'da PKK'nın, KCK'nın her neyse bir sürü terörist örgütün oluşturmak istediği yapıya karşı çıktı ve mücadelesini bir devlet anlayışı, bilinci çerçevesinde yerine getirmeye çalıştı.''
 
Soylu, buradaki konuşmanın ardından kent merkezine geçerek, AK Parti İl Başkanlığı binasında il ve ilçe kadın kolları ile bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler