CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez'den “katil mermi“ açıklaması! "Suçlu sadece kurşun atan mıdır?"

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon'da yaşanan yorgun mermi olaylarıyla ilgili olarak konuştu.

Trabzon'da Nisan ayında yorgun mermi neticesinde hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı'dan sonra geçtiğimiz günlerde Kerem Can Özdemir de benzer bir olay neticesinde hayatını kaybetmişti. Yaşanan yorgun mermi olaylarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon'da can alan yorgun mermi olaylarına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nı göreve davet ettiğini ifade eden Suiçmez, "İki sene önce İstanbul'dan tatil için geldiği Trabzon'da ziyarete gittiği dedesinin köydeki bahçesinde başına isabet eden katil mermi nedeniyle 15 yaşındaki Emir Yuşa Atıcı'yı kaybetmiştik. Bugün de 10 Haziran'da, evinin bulunduğu sitedeki çocuk parkında oynarken başına isabet eden katil mermi nedeniyle tedavi gören 9 yaşındaki Kerem Can Özdemir'i Trabzon'da toprağa verdik. Olaydan hemen sonra gittiğim hastanede "Oğlumun suçu parkta oynamak mıydı?" diye haykıran acılı annenin yakarışları hala kulaklarımda. Her iki olayda da zanlılar bulunamadı. Giden çocukların hayatı, kalan ise acıdan perişan aileler. Bir de bizdeki utanç. Bireysel silahlanmanın önlenmesi, bu olaylarda zanlıların tespiti ve daha ağır cezalandırmalar için acil eylem planı hazırlamak üzere İçişleri Bakanlığı'nı göreve davet ediyorum. Çocukların yaşam haklarını oyun parklarında bile koruyamıyorsak soru şu, katil sadece kurşun atan mıdır?" dedi.

Kaynak:Haber61 Haber Servisi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber