Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Arsin'de yerel seçim öncesi neler yaşanıyor?

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere artık çok kısa bir süre kaldı. Siyasi partiler ve belediye başkan adayları, 5 yıllık hizmet süresi için kapı kapı dolaşıyor ve vatandaşların oyuna talip oluyor.

Trabzon'da yaklaşan yerel seçim öncesi hareketlilik yaşanan ilçelerden biri de Arsin.

Arsin'de AK Parti, mevcut Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy'u yeni dönem için aday göstermemiş ve İbrahim Küçük'ü aday olarak açıklamıştı.

Mevcut Başkan Muhammet Sait Gürsoy'un, aday gösterilmemesinin ardından bağımsız ya da farklı bir partiden aday olabileceği konuşuldu. Fakat Gürsoy, söylentilerin aksine yeniden aday olmadı.

Arsin'de AK Parti dışında; CHP Hasan Sungur, Saadet Partisi Ali Topal, Yeniden Refah Partisi ise Hamza Bilgin ile belediye başkanlığı yarışı için sahada.

Seçimler her daim sürprizlere açıktır ancak şu an için Arsin'de öne çıkan iki aday var: AK Parti'den İbrahim Küçük ve Yeniden Refah Partisi'nden Hamza Bilgin. İki partinin adayları arasında kıyasıya bir seçim yarışı var.

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi'nin genel merkezleri arasındaki ittifak görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ve son dönemde iki partinin temsilcileri arasındaki sözlü düellolar yaşanması Arsin'deki yarışa da sirayet etti diyebiliriz. Arsin'de iki parti arasında kıyasıya bir yarış olunca, zaman zaman sıcak çekişmeler de yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Adayı İbrahim Küçük, Yeniden Refah Partisi'nin seçim koordinasyon merkezine ziyarette bulunarak ortamı yumuşattı ve "hak eden kazansın" mesajını verdi.

Arsin'de özellikle İYİ Parti'ye bir parantez açmak gerek. Hem belediye başkanlığı hem de meclis üyeliği için aday çıkarmadılar. Burada Yeniden Refah Partisi ile bir iş birliği yaptılar. İYİ Partili bazı isimler, Yeniden Refah Partisi'nin meclis üyesi aday listesinde.

Arsin'de yarışı kimin kazanacağını öngörmek kolay değil ancak kazanan taraf ile kaybeden taraf arasında çok küçük farklar olacağı düşüncesindeyim.

Bakalım, seçim yarışının sonucunda; Arsin'de bir değişim yaşanacak mı, yoksa AK Parti bir 5 yıl daha hizmet süresini elinde mi bulunduracak?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR