Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

AK Parti'nin Trabzon'da üzerine titrediği ilçe

Yerel seçime kısa süre kala siyasi partiler saha çalışmalarına tempo verdi.

Trabzon'da sonucu en çok merak edilen ilçelerden biri Yomra.

Cumhur İttifakı, 2019 yerel seçimlerinde Trabzon'da 18'de 15 yapmış, daha sonra Hayrat'tan bağımsız olarak seçilen Mehmet Nuhoğlu'nun da AK Parti'ye katılımı ile bu sayısı 18'de 16'ya çıkmıştı.

AK Parti ve MHP ittifakının Trabzon'da kaybettiği iki ilçe Yomra ve Beşikdüzü'ydü.

AK Parti, Beşikdüzü'nü bu seçimde 2019'un aksine MHP'ye bıraktı. Yomra'da ise yine AK Parti kendi adayıyla yarışıyor.

AK Parti'nin şu anda Trabzon'da teşkilatları ile birlikte en çok üzerinde durduğu ilçe Yomra. Öyle ki, Yomra'da Başkan Adayı Abdulkadir Özdemir neredeyse her gün önemli bir siyasi sima ile birlikte sahada.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu bizzat Yomra'ya gelip Abdulkadir Özdemir için oy istedi. Öte yandan Eski Bakan ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu da Yomra'yı mesken tutmuş durumda. Çok defa Yomra'da seçim çalışmalarına katılıp vatandaşlara projeleri anlattı. Görünen o ki seçime kadar faal olarak Yomra'da çalışmalarına devam edecek. Keza diğer AK Parti Trabzon milletvekilleri, İl Başkanı ve önemli isimler de Yomra'da seçim çalışmalarına sık sık katılıyor.

AK Parti'yi Yomra'da böyle bir yoğun tempoya iten iki sebep var: Birincisi mevcut Başkan Mustafa Bıyık'ın etkili bir seçim kampanyası dönemi geçirmesi, ikincisi Eski Başkan İbrahim Sağıroğlu'nun güçlü bir meclis üyesi aday listesi ile yeniden sahaya inmesi.

AK Parti'nin Yomra'da işi zor. Çünkü hem İyi Parti hem de Demokrat Parti Adayı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti'nin oylarına talip. Her iki aday da AK Parti'den belli oranda oy alacak gibi. AK Parti ise Yomra'da 2023'te aldığı yüzde 50'lik oy oranını muhafaza edip, minimum kayıpla Yomra'yı almayı hesaplıyor.

Yomra'da Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, CHP'nin desteğini arkasına almış durumda. Yomra'da CHP belediye başkan adayı çıkarmadı. CHP'li 4 isim, İYİ Parti listelerinden meclis üyesi adayı oldu. Keza DEVA Partisi yönetimi de istifa edip İYİ Parti'ye katıldı. DEVA İlçe Başkanı, İYİ Parti listesinden meclis üyesi adayı oldu. Öte yandan Yeniden Refah Partisi'nin Trabzon'da belediye başkan adayı çıkarmadığı birkaç ilçeden biri Yomra. Yeniden Refah, Yomra'da kendi meclis üyesi adaylarıyla yarışacak. Belediye Başkanlığı yarışı için ise saha çalışmalarına katılıp herhangi bir adaya net şekilde destek vermiyorlar.

Yaklaşan yerel seçim öncesi Yomra, Trabzon'da sonucu en çok merak edilen ilçelerden biri haline dönüştü. Partiler ve adaylar, Yomra'da satranç misali hamlelerle seçimi kazanmak adına var gücüyle çalışıyor. Bakalım, 31 Mart akşamı hangi parti ve adayı ipi göğüsleyen taraf olacak...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
SON YAZILAR