Muammer Demeli’den ihraç kararını yorumladı

"Bu karar MHP’ye yakışmadı! O 14 kurucu üyeden biridir."

Muammer Demeli’den ihraç kararını yorumladı

Haber61 / Haber Servisi - MHP’de ihraç şoku sürüyor. MHP Merkez Disiplin Kurulu, olağanüstü kurultay için oluşturulan 3 kişilik Çağrı Heyeti'nin üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in parti üyeliğinden "kesin çıkarma"cezasıyla cezalandırılmalarına karar verdiği açıklanmasının ardından Trabzon’da isyan.

MHP Trabzon eski İl Başkanı Muharrem Demeli en yakın arkadaşı Ali Sağır hakkında ihraç kararı alınmasını, “MHP’ye yakışmadı. Üzgünüm” diyerek yorumladı.

Demeli, “Evet duydum, bende televizyondan takip ediyordum. Ben İhraç olayına karşı olan birisiyim. Anlam veremedim. Kendisi tüzük gereği uygun olarak yapması gereken hareketleri yapmıştır. Millet iradesinin sesini dinlemiştir. Tüzüğün verdiği hakkı kullanmıştır. Çünkü Ali Sağır MHP’de siyasete rahmetli Alparslan Türkeş ile başlamıştır. O’nun en yakın arkadaşlarından bir tanesidir. Bu partinin bugün sağ olan 14 kurucu üyesinden bir tanesidir. Bu karar olmaması gereken MHP’ye yakışık olmayan bir harekettir. Üzgünüm” dedi.

Demeli ayrıca MHP’de böyle ihraçların daha önce da yaşandığını daha sonra ihraç edilenlerin geri dönerek genel başkan yardımcısı (Koray Aydın’ı kastederek) vekil bile olduklarını ifade ederek, ”Ali Sağır benim 45 yıllık arkadaşımdır. Bu davaya gönlünü ruhunu bedenini vermiştir” diyerek konuştu.

Haber61’in “Bu sözlerinizden dolayı siz de ihraç edilebilir misiniz?” sorusuna Demeli, “Rahmetli Başbuğ’un bir sözü var. Der ki; Korkanlar ileriyi düşünenler menfaatini ön plana çıkaranlar yufka yüreklilerle sizlerle bu yollar aşılmaz. Bizim yolumuz dikenli sarp kendine güvenen varsa işte yolumuz demiştir. Biz bu sözle yolumuzu çizdik” diyerek cevapladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber