Fındık üreticilerine temmuz uyarısı

Fındık üreticisine temmuz ayı uyarısı yapıldı.

Fındık üreticilerine temmuz uyarısı
Trabzon Ticaret Borsası tarafından fındık üreticilerine uyarılarda bulunuldu. Buna göre Temmuz ayında özellikle fındık kokarcasına, bahçelerde hasat önü temizliğine ve harman yerinin hazırlanmasına dikkat çekildi. 

Fındık üreticisinin gözlerini fındık dallarından ayırmadığı sevinçli, umut dolu olduğu bu ayda; fındık içleri meyveyi doldurmuş, kabukları da iyice sertleşmiştir.

Yağışların az olduğu bazı yıllarda, kuraklık baş gösterebilir. Fındık bahçelerinin bu olumsuz şarttan etkilenip, bitkinin su dengesinin bozulmasına dolayısıyla meyve içinin iyi teşekkül etmemesi ile hasat önü dökünün artmasına sebep vermemek için, imkanlar elverdiğince bahçeler sulanmalıdır.

TTB tarafından yapılan açıklamada; fındıkların hasat mevsiminin yaklaştığı bu ayda bahçelerde hasat önü temizliği, evde, harmanda araç gereç onarımları ve eksiklerin giderilmesi, harman yerinin hazırlanması gerektiği bildirildi.

Fındık kokarcasının nimf yoğunluğu fazla ise ilaçlama yapılabileceği bunun için Nisan ayında belirtilen ilaçların herhangi biriyle (değişik olması tavsiye edilir) dekara 50 lt su atılarak nimf ilaçlaması yapılacağı üzerinde duruldu.

İleride uygun ve yeterli gübre kullanmak amacıyla analiz yaptırmak için yaprak örneğinde bu ayın ikinci yarısının (hasattan 10-15 gün önce) alınacağına da işaret edildiği açıklamada; “Gübreleme yapmadan önce, bahçe toprağının veya fındık yaprağının analizi yaptırılarak belirlenen cins ve ihtiyaca göre gübre kullanılmalıdır. Böylece boş yere gübre atılmamış ve toprağın yapısı da bozulmamış olur” denildi.
  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber