Trabzonlu süper lig hakemleri ne oldu?

MHK Klasman hakemlerini açıkladı

Trabzonlu süper lig hakemleri ne oldu?
Türkiye Futbol Federasyonu Merrkez hakem Kurulu MHK  Süper ligde yeni sezonda görev yapacak hakemleri açıkladı. Trabzon bölgesi hakemlerinden Barış Şimşek ve Bülünt Birincioğlu bu sezonda Süper ligde orta hakem olarak  görev alacaklar. Geçtiğimiz sezon Süper ligde görev yapan Trabzonlu hakem Abdullah Yılmaz ise haksız bir şekilde klasman düşürüldü
DİYADIN VE METİN YERİNİ KORUDU
Geçtiğimiz sezon Süper lig yardımcı hakem kategorisinde yer alan Trabzon bölgesi hakemlerinden Serdar Diyadin ve Mehmet Metinde bu sezon süper lig yardımcı hakem klasmanındaki yerlerini korudu
ABDULLAH YILMAZ'A HAKSIZLIK
MHK Trabzonlu Süper Lig hakemi Abdullah Yılmaz'ı sinsi bir plan ile süper ligden A klasman hakem seviyesine düşürdü. 10 yıldır Süper ligde başarıyla görev yapan Yılmaz'a MHK geçtiğimiz sezon sadece bir maçta görev verdi. Maçıda başarıyla yönetin ve otoritelerden geçer not alan Trabzonlu Süper lig hakemi Abdullah Yılmaz'a MHK geçtiğimiz sezon bu maçın dışında başka maç verrmedi
Abdullah Yılmaz'ı bir maçla değerlendiren MHK bu ismi haksız bir şekilde A klasman a düşürdü,
Trabzon'da yeni sezonda Süper lig klasmanına hakem çıkamazken süper ligde görev yapan Trabzonlu hakemler Abdullah Yılmaz dışında yerlerini korudu
A KLASMAN'DA SORUN YOK
Bu sezon A klasmanda Abdullah Yılmaz'ın yanı sıra Muhammet Yunak ve Abdullah Bora Özkara görev yapacaklar
***

TFF 19 OCAKTA KARAR ALMIŞTI
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 19 Ocak 2016 tarihli toplantısında Merkez Hakem Kurulu Talimatı'nda yapılan değişiklikleri kabul etti. Talimatta yapılan değişikliklerle üst klasman hakem sayıları azaltıldı. 44 olan Süper lig hakem sayısı bu sezon 22 ye düşürüldü.
Hakemlerin yaş ortalamasını düşürmek ve yetenekli hakemlerin daha hızlı bir şekilde üst klasmanlara çıkması hedeflenen değişiklikler kapsamında gözlemcilik ve mentörlük sistemlerinde de çeşitli yenilikler getirdi.
Spor Toto Süper Lig'de 43 olan üst klasman hakem sayısı yeni talimatla birlikte yeni sezonda 22'ye, 84 olan yardımcı hakem sayısı ise 44'e indirildi. Spor Toto Süper Lig'de görev alacak hakemlerin klasman adı Süper Lig Hakemleri olarak değiştirildi.

PTT 1. Lig'de görev alacak hakemler A Klasmanı Hakemleri, Spor Toto 2. Lig'de görev alacak hakemler B Klasmanı Hakemleri, TFF 3. Lig'de görev alacak hakemler ise C Klasmanı Hakemleri olarak sınıflandırıldı.
Bu kapsamda 2016-2017 sezonunda PTT 1. Lig'de 18 A Klasman hakemi, Spor Toto 2. Lig'de 45 B Klasman hakemi, Spor Toto 3. Lig'de ise 81 C Klasman hakemi görev yapacak. Merkez Hakem Kurulu yeni talimat çerçevesinde hakem gelişiminin hızlanması ve yaş ortalamasının düşmesini sağlamak amacıyla Bölgesel Hakem Havuzu oluşturacak. Her sezon öncesi belirlenen hakem klasmanları, UEFA'da olduğu gibi sezon öncesi ve sezon ortasında belirlenecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler