Triatlon şampiyonu Rus sporcu

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen Avrupa Triatlon Şampiyonası’nda elit erkeklerde Rus Ivan Vasiliev, genç erkeklerde ise Fransız Dorian Coninx şampiyon oldu.  Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Avrupa Triatlon Şampiyonası Alanya'da devam ediy

Triatlon şampiyonu Rus sporcu
ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen Avrupa Triatlon Şampiyonası’nda elit erkeklerde Rus Ivan Vasiliev, genç erkeklerde ise Fransız Dorian Coninx şampiyon oldu. 
 
Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Avrupa Triatlon Şampiyonası Alanya'da devam ediyor. Şampiyonanın 2'nci günü split mesafe yaş grupları, genç erkekler ve elit erkekler yarışları yapıldı. Yaş gruplarında ilk start saat 07.00'de verildi. Bu yarışta 20 yaşından 85 yaşına kadar 600 sporcu mücadele etti. Saat 12.00'de verilen genç erkekler startına ise 79 sporcu katıldı. Çekişmeli geçen yarışlar sonunda genç erkeklerde İngiliz rakiplerini geride bırakan Fransız sporcu Dorian Coninx 52 dakika 40 saniye süreyle Avrupa şampiyonu oldu. Aynı ülkeden Raphael Montoya 52 dakika 59 saniyeyle 2'nci, İngiltere'den Marc Austin 53 dakika 5 saniyeyle 3'üncü oldu. 
 
Günün son yarışı olan elit erkeklerde ise 60 sporcu mücadele etti. Kıran kırana geçen bu yarışta Rus sporcu Ivan Vasiliev 1.42.09 süreyle 1'inciliği, İtalyan sporcu Alexsandro Fabian 1.42.16 süreyle 2'nciliği, İspanyol sporcu Mario Mola 1.42.22 süreyle 3'üncülüğü elde etti. Yarışlar sonrası dereceye giren sporculara madalyalarını Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandi, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ve Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu verdi. Avrupa Triatlon Şampiyonası yarın yapılacak genç erkekler, büyük karışık takım ve engelliler yarışları ile sona erecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor