Sel sularıyla gelen ganimet!

MANİSA’nın Sarıgöl İlçesi’nde, sel sonrası Afşar Barajı’na gelen odunlar, köylüler için ganimet oldu. Köylülerin canları pahasına baraj göletinden kışlık yakacak olarak kullanmak için odun toplaması, ilginç görüntüler oluşturdu. Önceki gün Alaşehir İlçesi

Sel sularıyla gelen ganimet!
MANİSA’nın Sarıgöl İlçesi’nde, sel sonrası Afşar Barajı’na gelen odunlar, köylüler için ganimet oldu. Köylülerin canları pahasına baraj göletinden kışlık yakacak olarak kullanmak için odun toplaması, ilginç görüntüler oluşturdu.
 
Önceki gün Alaşehir İlçesi’ne bağlı Uluderbent Beldesi’nde yağan şiddetli yağmurun neden olduğu sel suları, Uluderbent Çayı’nın debisini yükselti. Çay, önüne kattığı ağaç gövdesi ve dalları ile odun parçalarını Afşar Barajı’na taşıdı. Odun göletine dönen baraj sularına canları pahasına giren yakındaki Girelli Köyü sakinleri yüzerek ve sandallarla kışlık yakacaklarını toplamaya çalıştı. Köylüler, topladıkları odunları traktörlerle evlerine taşıdı. Baraj göletinde odun toplayan köylülerin oluşturduğu ilginç görüntüler, Alaşehir-Kiraz Karayolu’ndan geçen meraklı sürücüler tarafından da fotoğrnaflandı.
 
Köylüler yaptıklarının tehlikeli olduğunu ancak artık alıştıklarını belirtip, “Kışlık yakacağımızı bu şekilde topluyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam