"TFF Trabzonspor'un kupasını vermeli"

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA'da ceza almaları Türk futbolu adına üzüntü verici olduğunu belirterek, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2010-2011 sezonu Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor olduğunu ve kup

"TFF Trabzonspor'un kupasını vermeli"
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA'da ceza almaları Türk futbolu adına üzüntü verici olduğunu belirterek, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2010-2011 sezonu Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor olduğunu ve kupasını tescili ile birlikte teslim edeceğine inandığını söyledi. 
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevçi Gümrükçüoğlu, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında vermiş olduğu disiplin cezala hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gümrükçüoğlu, UEFA'nın vermiş olduğu cezaların Türk futbolu açısından üzüntü verici olduğunu ifade ederek, TFF'nin Trabzonspor'un hakkını teslim etmesi gerektiğini belirtti.
 
Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü, "Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin böyle bir sonuca mazur kalmalarına Türk futbolu adına Trabzon halkı adına Türkiye'de futbolu seven herkes adına tabi ki çok üzüldük.
 
Ama şunu hemen ilave etmek lazım bir hususa daha üzüldük. Hak ve adalet için yapılan araştırmalarda UEFA bu sonucu kaçınılmaz olarak ortaya koyduğunda göre daha öncesinde ülkemizin Türkiye futbol federasyonu kuruluşu araştırıp neticeye bağlamalıydı. Artık TFF tüm Türkiye'deki futbol sevenleri daha fazla üzmemeli ve Trabzonspor'un hakkını da teslim etmelidir. UEFA'nın bu doğrultuda aldığı kararlarına da uymalıdır. Trabzonspor'un 2010-2011 futbol sezonunun Süper Lig şampiyonu olduğunu ve kupasını tescil ile birlikte teslim edecektir" dedi.
 
Trabzonspor'un hakkı olan kupanın teslim edilmesiyle birlikte Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının vicdanen huzura kavuşacaklarına inandığını belirten Gümrükçüoğlu, "Ben inanıyorum şehir olarak Trabzonspor taraftarları olarak aslında tüm Türkiye'de futbol sevdalıları olarak Fenerbahçe, Beşiktaş taraftarlarının hak ve adalet yönünden vicdanlarının huzura kavuşacağını rahat edeceklerini düşünüyorum. Asıl sorun top yekun bütün futbol sevdalılarının sorunudur.
 
O bakımdan bu insanın vicdanını sızlatan durumdan hep beraber tüm Türkiye'de futbol severler olarak kurtulmamız gerekir. Bizim kimseye bir düşmanlığımız yok kimseye bir kinimiz yok. Futbol barış içinde sürdürülmelidir. Trabzon halkı ve tüm Trabzonspor sevdalıları ki bunlar Avrupa ve Dünyadaki bütün Trabzonspor sevdalılarıdır. Bu konuda 76 milyon insanın vicdanını rahat ettirecek olan kararın uygulanması yani 2010-2011 sezonun şampiyonunun Trabzonspor olarak ilan edilmesi lazım. Trabzon bunu beklemektedir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor