Terim: her takımın amacı var

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın İsveç ile oynanacak hazırlık maçı öncesi Ankara 19 Mayıs Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.Milli Takım’ın uzun yıllar sonra Ankara’ya geldiğini hatırlatan Terim, "Umut ederim güzel maç olur, özlem gider

Terim: her takımın amacı var

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın İsveç ile oynanacak hazırlık maçı öncesi Ankara 19 Mayıs Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Milli Takım’ın uzun yıllar sonra Ankara’ya geldiğini hatırlatan Terim, "Umut ederim güzel maç olur, özlem giderilir. Ankara hem başkent hem de bizim için önemli bir şehir. Ankaralılar da Milli Takımımız’a gereken alakayı gösteriyor gibi görüyorum. İnşallah yarın herkes stada kırmızı veya beyaz rengini giyerek gelir. Güzel bir gün geçiririz. Takımımızda teknik olarak Ömer ve Tolga’yı takımlarının maçlarındaki darbeler nedeniyle çıkarmak zorunda kaldık. Mehmet Topal’ın bacağında biraz rahatsızlığı var. Belki antrenmana çıkarmayacağız. Herhalde yarın da riske etmeyiz. Son sağlık durumumuz ve takımımızın aldığı son şekli budur" dedi.

"HER TAKIMIN AMACI VAR"

2016 Avrupa Şampiyonası ön eleme grubu takımlarının her birinin amacı olduğunu belirten Terim, şunları söyledi:

"Takımları tek tek analiz edebilirim ama bir futbol adamı olarak şunu söyleyebilirim; futbolun prensiplerini iyi uygulayamazsanız her takım size problem olur. Biz İzlanda’yı, Hollanda’yı ve Çek Cumhuriyeti’ni konuşurken Letonya’yı unutmamamız lazım. Her takımın bir şey yapma amacı var. Bu seviyede eğer siz gerekeni yapmazsanız her takım başınıza iş çıkarabilir. Rakiplerimiz güçlendi. Her maçı ciddiye alıp maç seçmeden, maç ayırt etmeden, maçın ciddiyetini taşıyarak sahada yerimizi almalıyız. Taktiksel ve felsefi anlamda sıkıntımız olmaz ama coşku ve konsantre bizim için çok çok önemli. Sonradan dövünmeyi atlattık ama tekrardan o işin gündeme gelmemesini istiyorum. Önceden iyi düşünüp, iyi hazırlanıp, sonradan üzülmemeyi meydana getirecek bir çalışma ve konsantre şekli olmalı. Her maçta ciddi, coşkulu ve kararlı olmalıyız. Atacağımız her gol alacağımız her puan bizim için çok önemli. Bunu yaşadık. Zamanında çok küçük hesaplarla turnuvalar kaçırdık. Bu gayet basit, oynamazsanız her takım çelme takar."

"YABANCI KURALI KONUSUNDA ŞİKAYETÇİ OLMAYACAĞIZ"

Terim, yabancı kuralı konusunda şikayetçi olmayacaklarını ifade ederek, "Her uygulamanın pozitif negatif tarafları vardır. Yabancı sınırlaması konusunda düşüncelerim çok açık ancak şunu çok önemsiyorum; eğer rekabetten vazgeçersek en büyük tehlike bizim için o olur. Bu rekabet bize çok önemli şeyler getiriyor. Kalite de getiriyor. Bundan vazgeçmemeliyiz. Milli Takımlar’ın sorumlusu olarak herhangi bir yaptırımın bizim tarafımızdan şikayet konusu olmayacağını ifade ediyorum. Türk futbolunun hayrına, Türk futbolu için en iyisi olan neyse yönetimimizle beraber TFF ve bizler karar vereceğiz" diye konuştu.

"ÇOK DAHA FAZLASINA İHTİYAÇ VAR"

Spor Toto Süper Lig’in son durumunu da değerlendiren Terim, "Artık iyi futbol, kötü futbol, hücum ya da göze hoş gelen futbol bunların dışında bir dönemde, kulüplerimiz puan almanın, hedefe ulaşmanın düşüncesi içerisinde oldukları için hoş görmek lazım. Sonuç ne olursa olsun, hangi dönem olursa olsun, oynanan oyunun bir ölçü olmadığı gerçek. Bu seviyelerde çok daha fazlasına ihtiyaç olduğu da bir gerçek. Daha fazla mücadele, dikkat, konsantre ve daha fazla istek burada gerekiyor. Bizim oyuncularımız da oradakilerin üstüne çıkmazsa, biz altta kalırız" şeklinde konuştu.

"KASIMPAŞA, TESİSLERİNİ BİZE HEP AÇTI"

Basın mensuplarının Kasımpaşa’nın tesislerini Milli Takım’a açmaması ile ilgili soruları üzerine Terim, "Kasımpaşa Kulübü bize açıkçası tüm tesislerini hep açtı. Hem de en yeni şekliyle. Son yapılan hareketin şekli konusunda çok konuşulabilir. Söylenmesi gereken sözleri, daha sakin olup bazı konuları başka platformlarda konuşmalıyız. Birbirimizi anlayan tavır bekliyorum herkesten açıkçası. Burada neden verilmediği konusunu konuşmak doğru değil. Uzar bu konu. Ben şu an Kasımpaşa’nın bize yaptığı misafirperverliği, geçmişte olan iyi şeyleri düşünmek istiyorum. O arkadaşlarımız da vatanını ülkesini bayrağını seven insanlar. Bu konuda yumuşak olmakta yarar görüyorum" cevabını verdi.

"HAK EDEN HERKES ÇAĞRILABİLİR"

Terim, Mili Takım’a hak eden herkesin çağrılabileceğini vurgulayarak, "Biz İsveç gibi çok önemli takımlara karşı oynarken, herkesi çağırıp mesaj veriyoruz. ’Hazır olun iyiyseniz oynarsınız’ diyoruz. Bütün ligler dahil, hatta BAL Ligi dediğimiz amatör ligleri de önemsiyorum. Arkadaşlarımızla da konuşuyoruz. Her kategoriden futbolcu çıkmalı, çıkmak zorunda. Eğer 76 milyon insandan çıkmazsa kendimizi sorgulamalıyız. Gençlerin eğitimi konusunda daha donanımlı olmalıyız ki, yukarı daha yetenekli oyuncular atalım. Herkesin bir görevi var. Bir oyuncuyu bize bildirmek en önemli görevdir. Yıllardır iddia ediyorum, her şeyin en iyisi var bu ülkede. Yine bulup çıkaracağız, layık olanlar gelecekler" diye konuştu.

"YABANCI OYUNCULARA SICAK BAKIYORUM"

Akhisar Belediyesporlu futbolcu Omar Niasse’nin A Milli Takım’da oynamak istemesi ile ilgili soruya Terim, "Bir insan ’Ben bu ülkeyi seviyorum, bu formayı giymek istiyorum’ derse benim kendi fikrim oynamasından yana. Bazı insanlar buna karşı olabilir. Rakiplerimizde böyle bir şey mümkün. Onlarda orijini başka ülke olan birçok futbolcu oynuyor. Niasse, ’Ben Türküm, Türkiye’de oynamak istiyorum’ diyor. Ciddi düşünmeliyiz bunu. Ben yabancı oyuncuların oynamasına sıcak bakıyorum. FIFA normlarına uyuyorsa ve Türk’üm diyorsa benim için bu önemlidir. Bizi seçmeyenlerin peşinden koşacağımıza bu oyuncuları almalıyız takımımıza" şeklinde cevap verdi.

"BİZ GURBETÇİ OYUNCULARA TEKLİF YAPTIK"

Terim, gurbetçi futbolcuların başka ülke milli takımlarında forma giymeleri konusunda ise, "Mesut dahil birçok oyuncuyu bizim altyapı hocalarımız 15-16 yaşında bulmuştur. Sorun bakalım babalarına, amcalarına, 1990’dan sonra Türk olup da, yetenekli olup da teklif götürülmeyen bir tane gurbetçi oyuncu yok. Hiç kimse demiyor ki, ’Siz teklif ettiniz onlar reddetti.’ Herkes, ’Bizde niye oynamıyor’ diyor. Biz bu oyunculara hep teklif yaptık ama onlar başka ülkeleri seçtiler. Saygı duyuyoruz hepsine. O zaman şu çıkıyor ortaya; kendini Türk hissedip, oynamak isteyene hayır deniyor" ifadelerini kullandı.

Terim son olarak, bu akşam ya da yarın İsveç maçı kadrosunun Twitter’dan açıklanacağını belirtti.

Basın toplantısının ardından ay-yıldızlılar, yarın oynanacak olan İsveç maçı öncesi Ankara 19 Mayıs Stadı’nda antrenman gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor