Süreç bizi haklı çıkardı

Trabzonspor Avukatı Nusret Yılmaz UEFA Disiplin Müfettişlerinin verdiği rapor doğrultusunda Fenerbahçe ve 5 yöneticisi ile Beşiktaş ve 2 yöneticisi hakında verdiği Disiplin Kuruluna sevk edilmeleri kararını değerlendirdi.  Avukat Nusret Yılmaz kararın sür

Süreç bizi haklı çıkardı
Trabzonspor Avukatı Nusret Yılmaz UEFA Disiplin Müfettişlerinin verdiği rapor doğrultusunda Fenerbahçe ve 5 yöneticisi ile Beşiktaş ve 2 yöneticisi hakında verdiği Disiplin Kuruluna sevk edilmeleri kararını değerlendirdi.
  
Avukat Nusret Yılmaz kararın süreci yakından takip edenleri ve adaletin tecelli etmesini bekleyenleri heyecanlandırdını belirterek; ''bu karar sürecin doğal işleyişi içinde beklenen bir karar. Her ne kadar TFF ve kurulları düzeyinde yapılan disiplin yargılamasından istenen karar çıkmamış ve adalet tecelli etmemiş ise de bu tür suçlara bakmakla yükümlü olan ve bu tür suçlarda en yüksek yetkiye sahip olan bir mahkemenin yapmış olduğu yargılama neticesinde yapmış olduğu yargılamada adı geçenler hakkında mahkumiyet kararı vardı. Çıkan karar sonucunda bir çelişki ortaya çıktı. 16. Ağır ceza mahkemesinin yargılama boyutundan dolayı umutlu olduğumuzu söylemiştik ve süreç bizi haklı çıkardı'' dedi. 
 
Avukat Nusret Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; ''Umutlarımız UEFA'nın verceği karara bağlıydı ve buradan da umutluyduk. En nihayetinde UEFA müfettişlerinin yaptığı soruşturma neticesinde Fenerbahçe Spor Kulübü ve 5 yöneticisi hakkında şike olayları iddiasıyla Disiplin Kuruluna sevedildiler. Yine Beşiktaş Spor kulübü ve 2 yöneticisi 
hakkında da benzer bir karar aldı. Bunun neticesinde Beşiktaş için 21 haziranda Fenerbehçe için ise 22 haziranda duruşma yapılacak.
 
 
Süreçte önemli bir mesafe katedildi ama sonuca erdiğini söylemek hukuki anlamda mümkün değil. 22 hazirandan sonra verilecek kararın taraflara iletileceği belirtildi.
Bizde bukararı merakla bekliyoruz.Türkiye'de ki süreci yakından takip eden biri olarak yapılan eylemlerin hiçbir şekilde görmemezlikten gelineceğine inanmıyorum.  Tarafsız bir hukuki bakışın burada yapıldığı iddia edilen eylemmerin olmadığını söyleyebileceğine inanmıyorum. Nitekim Müfettişlerde bu doğrultuda raporunu sundu.
 
Belirtilen ceza miktarları adı geçen kulüplerin KAP'a yaptığı bilgilendirmenin sonucunda ortaya çıkan miktarlardır. Müfettişlerin takdiri bu şekildedir. Bize göre daha fazla ceza talep edilebilir ama burada önemli olan bir gün dahi olsa cezai işlemin uygulanmasıdır.
Uygulanacak bu cezalar belirilen Şike ve teşvik eylemlerinin gerçekleştiğinin teyididir. Eylemin ağırlığı ile ilgili olarak verilecek cezanın miktarı adalet duygusunun tecelli etmesi noktasında elbette önemlidir. Ama Trabzonspor'un haklarının elde edilebilmesi insanlarda adalet duygusunun tecellisi bakımından ceza almış olması yeterlidir. Bu mana da ceza aldıktan sonra nelerin yapılabileceği gündeme gelecektir'' dedi.
 
 
KARARDAN SONRA NELER YAPILACAK
 
Avukat Nusret Yılmaz herhangi bir cezai işlem uygulanması durumunda neler yapılacağı konusunda şunları söyledi. ''Hangi durumlarla karşılaşılabileceği ve bururumlar karşısında izlenecek yol haritalarının çalışmalarını daha önce yaptık ve yetkililere sunduk. hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Tek Tek Kamuoyuna şunlar yapılacak dememiz doğru olmaz. Ancak hem ulusal hem uluslararası bazda yapılacak girişimlerimiz olacaktır. 24 Haziran sonrasında bir cezai işlem uygulanırsa tarafların tahkime gitme hakkı doğacak ve bu tahkim aşamasından sonra verilecek karar doğrultusunda Trabzonspor'un yapacağı hamleler bellidir. Zamanı gelince hepsi yapılacaktır'' dedi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor