Trabzon'a yeni kardeş şehir!

Trabzon Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Tunus arasında tarihten gelen kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi, her iki ülke arasındaki ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel bağların güçlendirilmesi amacı ile kardeş şehir protokollerin

Trabzon'a yeni kardeş şehir!

Trabzon Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Tunus arasında tarihten gelen kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi, her iki ülke arasındaki ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel bağların güçlendirilmesi amacı ile kardeş şehir protokollerinin imzalandığı belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve iki ülke arasında kardeşlik köprülerini güçlendirmeyi amaçlayan girişim kapsamında 27 il ve ilçe belediyesi arasında kardeş şehir protokollerinin imzalandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı kardeş şehir etkinlikleri 4-7 Haziran'da Tunus'ta gerçekleştirildi. Programda Trabzon Belediyesini, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan ve Belediye Meclis Üyesi Necati Armutçu temsil etti. İki kardeş ülke şehirleri arasında imzalanan protokollerde Trabzon, Tunus'un liman kenti Gabbes ile kardeş şehir oldu. İki şehri kardeş yapan protokolü Trabzon Belediyesi adına Hüseyin Turan imzalarken, Gabbes Belediyesi adına Belediye Başkanı Kerimeddine imzaladı."

Açıklamada, protokolün ardından Turan'ın, Kerimeddine'ye telkari işlemeli fincan takımı hediye ettiği vurgulanarak, potokolün imzalandığı Tunus Kongre Sarayı'nda Trabzon Belediyesinin stant açtığı, katılımcılara kentin tarihi, turistik ve kültürel özelliklerini tanıtan kitap, CD, broşür ve hediyelik eşyalar dağıtıldığı, katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Trabzon standında ziyaretçilerin fındık yiyerek hatıra fotoğrafı çektirdiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel