Seçim iptal olur mu?

 Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, 26 Mayıs'ta seçilecek yönetim kim olur ise olsun genel kurulun kabul etmesi halinde görev süresinin 2015 yılının Aralık ayında son bulacağını söyledi. Özbak, genel kurulda ise 6 bin 950 kişinin oy kullanma hakk

Seçim iptal olur mu?

 

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, 26 Mayıs'ta seçilecek yönetim kim olur ise olsun genel kurulun kabul etmesi halinde görev süresinin 2015 yılının Aralık ayında son bulacağını söyledi. Özbak, genel kurulda ise 6 bin 950 kişinin oy kullanma hakkına sahip olduğunu belirtti. 
 
Trabzonspor’da yapılacak olan Mayıs kongresinin olağanüstü olduğunu bütün camia ve Türkiye'nin bildiğini belirten Özbak, "Olağan genel kurullar 3 şekilde yapılır. Yönetim kurulunun öngörmesi üzerine yapılır. Denetleme kurlunun lüzum hasıl olduğu gerekçesi üzerine yapılır. 1/5 genel kurula katılma hakkı bulunan üyenin 1/5’inin noterden yazılı talepleri üzerine yapılır. Yapılacak olan bu genel kurul yönetim kurlunun talebi üzerine yapılıyor. Eylemi ortaya koyan yönetim kuruludur.
 
18-19 Mayıs birincisi, 25-26 Mayıs ikincisi. Genel kurullarda olağanüstü nitelik taşıyanını sadece yönetim kurulu kendisi gündeme taşımışsa tüzüğün 30. Maddesinin son paragrafına göre ilk yapılacak olan toplantıdan 1 gün önce aynı araçlarla duyurarak kaldırabilir, o onun inisiyatifinde. Onu kaldırır demiyorum tüzüğü söylüyorum. Bu biçimde geçmişte 3 genel kurul kaldırılmıştır. Ama bunun öyle olacağını sanmıyorum. Çünkü yönetim kurulu ile ikili görüşmelerimde onlar yapılmasından taraf" şeklinde konuştu.
 
Ali Özbak, 26 Mayıs'ta seçilecek olan yeni yönetim kim olur ise olsun genel kurulun kabul ettiği takdirde görev süresinin 2015 yılında sonlanacağını belirterek, "Olağanüstü olduğu için önceden duyurusunu yaparak 68. Maddeye dayalı olarak bir geçici madde ilan edilecek. 68. Maddede seçimin olağan veya olağanüstü olması ile ilgili olduğu için orada olağanüstü gelen yönetim kurulu üyeleri görev süresini şöyle tarif eder, bir önceki yönetim kurulunun kalan yönetim süresini tamamlar. Bu da 6,5 aya tekabül ettiği için hem yönetim kurulundan hemde adaylık düşünenlerden bir ortak bir nokta bulanamaz mı diye burada bir toplantı yaptık. Dernekler Birliği ile bir araya geldik. Bir defaya mahsus olmak üzere geçici bir madde ilave edilecek. Bunun kararını genel kurul verecek. Genel kurul bu kararı verirse onun dışında ne söyleniyorsa zaten küzaftır.
 
Ortaya koyulan yükleme bir baktığımız zaman yüklem Ahmet’e, Mehmet’e, Hasan’a, Hüseyin’e istinaden koyulmamış kulübün geleceği düşünülerek koyulmuş. Bazıları diyor ki gelecek olan yeni yönetim kurulu 6-7 ay imtihan versin de ondan sonra tekrar seçeriz onu bugüne kadar 3 yıllık seçtiğin sıfırdan bir imtihan mı vermiş denemiş de 6 ay sonra bir daha deneme süreci. Buna sahip çıkacak olanlar yine bizi aradılar sohbet bağlamında biz aday olursak ne olacak siz adaylık düşünüyorsanız genel kurul ve camia sizi tasdik ediyorsa göreve getirecekse endişe etmeyin görev sürenize zaman ilave ederiz. 26 Mayıs’ta seçilecek olan yeni yönetim kim olursa olsun genel kurulun kabul ettiği taktirde görev süresi 2015’in Aralık ayında nihayete erecek" şeklinde konuştu.
 
Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, yapılacak olan kongrede aday sayısının fazlalığıyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı, "Demokratik yarıştan kimse korkmaz. İyi yapma iddiası, en iyi yapma iddiasıdır. Kazananı kaybeden tebrik eder. Sular akar biter, herkes aynı hedef gelir. Aynı ölçeği çekişle vurmaya başlar.
 
Kaç kişi yarışacak ona ben bir şey diyemem. Sokakta adı geçen herkes katılabilir, yarışabilir. Yapılanmayı çok itinalı yapmalıdırlar. Uzlaşabilecek uyum içerisinde olacak arkadaşlarla ekip oluşturmanın çabası verilmelidir. Bir yönetim kurulu kendi içerisinden oğul atmamalıdır. Kendi içerisinde bütünlüğünü koruyabilen, bu birlikteliği görev süresi boyuncu sürdürebilen hem kendine hem kulübüne hizmet etmiş olur. Hem de gelecekte eğer devam etme gibi bir arzusu varsa devam etme şansını da yakalar. Önemli olan seçilen yönetim kurlunun birliktelik ve bütünlüğüdür" dedi.
 
Özbak, genel kurul öncesi 150 delegenin imzasını teslim eden adayların başkanlık için yarışabileceğini belirterek, 6 bin 950 üyenin bu seçimde oy kullanma hakkının bulunduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor