Karadeniz'de ortak tatbikat!

 Ukrayna Deniz Kuvvetleri Basın Sözcüsü Oleg Çubuk, yaptığı açıklamada, "Bu tatbikatta amaç, iki donanmanın Karadeniz'de terörle mücadelede ortak hareket etmesidir. Tatbikatta uçak ve gemilerle arama ve kurtarma çalışmaları değerlendirilecek" dedi. Çubuk'

Karadeniz'de ortak tatbikat!

 

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Basın Sözcüsü Oleg Çubuk, yaptığı açıklamada, "Bu tatbikatta amaç, iki donanmanın Karadeniz'de terörle mücadelede ortak hareket etmesidir. Tatbikatta uçak ve gemilerle arama ve kurtarma çalışmaları değerlendirilecek" dedi.
 
Çubuk'un verdiği bilgiye göre, uluslararası barış operasyonunun gerçekleştirilmesini konu alan tatbikat, "ortak komuta merkezinin yönlendirilmesi, barış operasyonu planlaması ve silahlı güçlerin yönetilmesi" olarak üç aşamada düzenlenecek.
 
TATBİKATA 12 GEMİ VE 6 UÇAK KATILACAK
 
İlk iki aşamanın 23 Temmuz'da, son aşamanın ise 28 Temmuz'da yapılması planlanıyor. Tatbikata iki ülkeden 12 gemi ve 6 uçağın katılması bekleniyor.
 
Ukrayna Deniz Kuvvetleri ve Rus Karadeniz Filosu, 1997 yılından itibaren her 2 senede bir ortak tatbikat düzenliyordu. 2003 yılında durdurulan ortak tatbikatlar 2010'da yeniden başlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel