Rakip Mersin İY'da son durum

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam Cuma günü Trabzon ile yapacakları maçın her iki takım için de kolay olmayacağını belirtti. Trabzonspor futbolcusu Burak Yılmaz'dan övgü ile söz eden Sağlam, Mersin taraftarlarının maç öncesi Burak'ı tribü

Rakip Mersin İY'da son durum

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam Cuma günü Trabzon ile yapacakları maçın her iki takım için de kolay olmayacağını belirtti. Trabzonspor futbolcusu Burak Yılmaz'dan övgü ile söz eden Sağlam, Mersin taraftarlarının maç öncesi Burak'ı tribünlere çağırarak alkışlamasını çok istediğini kaydetti.

Mersin İdmanyurdu, Cuma günü Trabzon spor ile yapacağı maçın hazırlıklarını Macit Özcan Spor tesislerinde sürdürdü. Isınma hareketlerinin ardından futbolcular düz koşu ile dayanıklılık koşusu yaptı. Hafit sakatlığı bulunan Nobre antrenmanı salonda sürdürdü.

Teknik Direktör Nurullah Sağlam antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada Trabzonspor'un bu ligin ciddi ekiplerinden bir tanesi olduğunu belirtti.

Oyunu ligin en dikine oynayan ekiplerinden olmasının kendilerine tedbir almaya yönlendirdiğini ifade eden Sağlam, "Zor bir müsabaka olacağını biliyorum. Trabzon takımının hem oynamaya hem oynatmaya yönelik anlayışı futbolu güzelleştiriyor.

Bizimde onlara destek vermemiz karşılıklı olarak futbolu güzelleştireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Trabzon maçının kendileri açısından kolay bir maç olmayacağını anlatan Sağlam şöyle devam etti: "Bu aynı zamanda anlar açısından da kolay bir maç olmayacak anlamına gelir. Dolayısıyla zor ve ama keyifli bir müsabaka olacak. Ben bunun beklentisi içindeyim. Galatasaray müsabakası içinde aynı şeyi söylemiştim müsabakadan önce gollüde olur diye kafamda kurgulamıştım. Ama maalesef gollü olmamasına rağmen kalitesi yüksek bir maç oldu. Bu maç ta Galatasaray maçı gibi kaliteli bir maç olacağını düşünüyorum."

Fenerbahçe VE BEŞİKTAŞ BÜYÜK TAKIM İZLENİMİ BIRAKMADI

Bir gazetecinin oynadıkları 3 büyük takımdan edindikleri izlenimi ve Trabzonspor maçından beklentilerini sorması üzerine Sağlam, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın özellikle kendilerinden büyük takımla oynama izlenimi bırakmadığını söyledi.

Her iki takımda da topun arkasına geçip bekleyen ekip gördüklerini vurgulayan Sağlam, "Ama Galatasaray bu anlayışta oynamadı. Galatasaray özellikle açık futbol oynamayı tercih etti. Bizde buna ayak uydurunca güzel şeyler ortaya çıktı. Trabzon takımı da Galatasaray'dan biraz daha farklı biraz daha dikine hızlı oynayan bir takım. Gol pozisyonu fazla olabilir belki Galatasaray maçına göre. Belki gol sayısı da fazla olabilir. İki takım açısından da keyifli bir müsabaka bekliyorum" şeklinde konuştu.

Mersin TARAFTARININ BURAK'I ALKIŞLAMASINI İSTİYORUM

Sağlam Trabzonsporlu Burak Yılmaz'dan ise övgü ile söz etti. Burak'ın sadece Trabzon taraftarının değil Türk sporseverlerinin yaptıkları ile ayakta alkışlaması gereken biri olduğunu ifade eden Sağlam şunları kaydetti: "Şunu açık ve net olarak söyleyeyim. Tabi maçı kazanmak öncelikli hedefimiz. Ama ben mesela Mersin seyircisinin özellikle Burak'ı alkışlamasını maç öncesi tribüne çağırmasını çok isterim. Yaptığı herkes için seyir zevki veriyor. Dolayısıyla işine saygı gösteren, işini iyi yapan insanlar sizin takımınızda oynamasa da onları alkışlamak gerekir. Burak benim alkışımı alan oyunculardan biri."

Sağlam takımda ufak tefek sıkıntılarının bulunduğunu ancak hiç birinin oynayamayacak durumda olmadığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor