Van'da şimdi de SMS depremi

Van'da art arda yaşanan iki depremden dolayı büyük tedirginlik yaşayan vatandaşların, halk arasında hızla yayılan söylentiler nedeniyle tedrginlikleri iki katına çıkıyor.Van'da yaşanan depremin ardından vatandaşların da büyük göçü devam ediyor.Buldukları

Van'da şimdi de SMS depremi

Van'da art arda yaşanan iki depremden dolayı büyük tedirginlik yaşayan vatandaşların, halk arasında hızla yayılan söylentiler nedeniyle tedrginlikleri iki katına çıkıyor.

Van'da yaşanan depremin ardından vatandaşların da büyük göçü devam ediyor.

Buldukları kamyonlara eşyalarını yükleyerek il dışına giden vatandaşlar, kiraladıkları evlerde bahar aylarına kadar kalmayı planlıyorlar. Depremde evi hasar gören Maşallah Maskan isimli vatandaş, "Depremde evimiz hasar gördü. Çadırlarda kalıyorduk. Ancak havaların soğuması ve çadırda yaşamanın büyük sıkıntı oluşturmasından dolayı İzmit'e gitmeye karar verdik. Orada 6 aylığına ev kiraladık. Van'da hayat normale dönene kadar orada kalacağız" dedi. Van Valiliği de kentten ayrılmak isteyen vatandaşlara yönelik bir çalışma başlattı. Toplum Merkezinde vatandaşlara form dağıtan Van Valiliği, vatandaşların gitmek istedikleri illeri ve bu illerde nerelerde kalacaklarına yönelik bilgileri toparlıyor. Diğer illerdeki akrabalarının yanına gitmek isteyen vatandaşlara yol parası yardımı yapacak olan Van Valiliği, misafirhanelerde kalmak isteyen vatandaşları da gitmek istedikleri illerdeki misafirhanelere yerleştirerek tüm ihtiyaçlarını karşılaşacak.

VAN'DA KALANLAR SAC SOBA ALIYOR
Van'da yaşanan iki depremin ardından havalarında her geçen gün daha da soğuması vatandaşların ısınma sorununu da arttırdı. Önceden ısınma sorununu çadırlarda elektrikli sobalarla gideren vatandaşlar, şimdi de sac sobalara yöneldi. Çadırda kalan ve sac soba alan Ümit Aslan isimli vatandaş, "Önceden elektrikli soba ile ısınmaya çalışıyorduk. Ancak kar yağışının ardından havalar daha da soğudu. Elektrikli soba yetmediği için sac soba almaya karar verdik. Bir sac soba için 50 TL ödedik. Evlerimize giremiyoruz. Devletten yardım bekliyoruz" diye konuştu.

DEPREM SÖYLENTİLERİ VE SMS'LER VATANDAŞLARI TEDİRGİN EDİYOR
Van'da art arda yaşanan iki depremden dolayı büyük tedirginlik yaşayan vatandaşların, halk arasında hızla yayılan söylentiler nedeniyle tedrginlikleri iki katına çıkıyor. Dün gece kent merkezinde hızla yayılan, "Tüm Van halkının dikkatine. Van'da bugün alarm verildi. Fay hattı ve Van Gölü'nü inceleyen Amerikalı uzmanlar büyük bir hareketlilik olduğunu söylüyor. Sakın kimse evlere girmesin. Deprem olmak üzere. Git gide göldeki halka büyüyor. Acil mesajdır. Herkese yollayın" şeklinde cep telefonlarına gelen SMS vatandaşları tedirgin etti. Yetkililer de vatandaşların halk arasında yayılan bu dedikodulara itibar etmemelerini, ancak hasarlı binalara girmemelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler