Orduspor'dan 58. madde taslağı!

Orduspor'un hazırlattığı, kulüplere gönderilen yeni 58. madde önerisi; Şike yapan küme düşer ve eksi puan ile başlar, teşvik verene puan cezası verilir.Futbol Disiplin Talimatı'nın gündemdeki 58. maddesine farklı bir yaklaşım Orduspor'dan geldi. "58 değiş

Orduspor'dan 58. madde taslağı!

Orduspor'un hazırlattığı, kulüplere gönderilen yeni 58. madde önerisi; Şike yapan küme düşer ve eksi puan ile başlar, teşvik verene puan cezası verilir.

Futbol Disiplin Talimatı'nın gündemdeki 58. maddesine farklı bir yaklaşım Orduspor'dan geldi. "58 değişsin mi, değişmesin mi?" tartışmaları her ortamda dillendirilmeye başlanırken, Karadeniz ekibi, gündemdeki değişiklik için bir taslak hazırladı ve bunu Futbol Federasyonu'na gönderme kararı aldı.

İsviçre Futbol Federasyonu'nun Disiplin Talimatı ve UEFA Disiplin Talimatı'ndan metinler olan taslakta her olay için ayrı ceza verilmesine vurgu yapıldı. Başkan Nedim Türkmen "Niye böyle bir taslak hazırladınız?" sorusuna, "Ortada bilgi kirliliği var. Türk futbolunun geleceği için avukatlarımızla böyle bir taslak hazırladık. Bunu Kulüpler Birliği toplantısında anlatacağım ve destek isteyeceğim. Şu anda destek veren takımlar var" dedi. İşte taslaktan satırbaşları:

ŞİKEYE TEŞEBBÜS=TEŞVİK

"Şike, futbolcuların sportif yeteneği olmasına rağmen gerçek performansını göstermeyerek müsabaka sonucunu spora aykırı etkilemesi nedeniyle dürüstlük, sportmenlik, spor ahlakı ilkelerini zedelemektedir. Spor Tahkim Mahkemesi kararlarında da kabul edildiğine göre şike suçunun gerçekleşmesi halinde küme düşürme cezası ve teşebbüs aşamasında kalması halinde ise teşvik primi suçuna uygulanacak cezanın uygulanması gerekmektedir. Bununla birlikte, şike suçunda gerçekleştirilen her bir şike eylemi için ayrıca 10 puan üzerinden puan indirme cezası verilmelidir.

TEŞVİKE PUAN VE PARA CEZASI

Teşvik primi suçu açısından gene aynı şekilde ister suç gerçekleşsin ister teşebbüs aşamasında kalsın ilk hal için 15 puan olmak üzere her bir eylem için 5'er puan artırmak suretiyle puan indirme cezası verilmesi ve bununla birlikte suçun gerçekleşmesi halinde ayrıca para cezası verilmesi gerekmektedir. Para cezasının ise Süper Lig için 250.000.-TL'den 500.000.-TL'ye kadar olması gerekir. "

HANGİ SUÇA HANGİ CEZA?

Taslakta her suça önerilen cezalar şöyle: Şike yapan kulüp: Küme düşürme+puan silme.. Şikeye teşebbüs eden takım: Puan indirme+para cezası.. Teşvik primi veren takım: Puan indirme+para cezası.. Teşebbüs eden kulüp: Puan indirme..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor