Gümüşhane'den Trabzon'a çağrı!

Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu projesi için Gümüşhane’de aralarında bütün siyasi parti il başkanlarının bulunduğu, 21 imzalı ortak bir bildiri yayınlandı.Gümüşhane Belediye Meclisi toplantı salonunda toplanan kamu kurum, siyasi parti ve siv

Gümüşhane'den Trabzon'a çağrı!

Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu projesi için Gümüşhane’de aralarında bütün siyasi parti il başkanlarının bulunduğu, 21 imzalı ortak bir bildiri yayınlandı.

Gümüşhane Belediye Meclisi toplantı salonunda toplanan kamu kurum, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri yayınladıkları ortak bildiri ile Giresun ve Trabzon illerine “kardeş iliz” vurgusu yapılarak, güzergah konusunda yaşanan polemiklerin son bulması çağrısında bulunuldu.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, CHP İl Başkanı Erkan Pelit, MHP İl Başkanı Orhan Mazman, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, BTP, SP, DP, BBP il başkanları, Memur-Sen, Kamu-Sen, Esnaf Odaları, KESK, GÜSİAD, GİKDER, GİAD ve Muhtarlar Derneklerinin başkanlarının imzasının yer aldığı bildiride yapılacak demiryollarının “sevgi yolları” olması temennisinde bulunuldu.

“Gümüşhane, Trabzon ve Giresun illeri kamuoyuna zorunlu açıklama” başlığı ile deklare edilen bildiride, Gümüşhane’den ikiye ayrılan demiryolu projesinin bir kolunun Trabzon, bir kolunun da Giresun ili Tirebolu ilçesine ulaşacağı belirtilerek, bunların birbirinin alternatifi değil, aynı projenin bir parçası olduğu vurgulandı.

ÜÇ İLİN DEMİRYOLU GÜZERGAHI DOLAYISIYLA POLEMİK YAŞAMASI

Gümüşhane’deki kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları olarak, Gümüşhane, Trabzon ve Giresun illerinin bölgesel, kültürel ve sosyal yaşantı olarak üç “kardeş” il olduğuna vurgu yapılan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Demiryolu projesi konusunda da bu illerden birine yapılan yatırım diğer iki ilimize de yapılmış kadar bölge halkını sevindirecektir. Kaldı ki şuanda uygulanması düşünülen proje her üç ilimizi de içine almaktadır. Üç kardeş ilin demiryolu güzergahı dolayısıyla polemik yaşamasını Gümüşhane olarak kesinlikle istemiyoruz. Yapılan yatırımları insana hizmet olarak telakki ediyoruz. Demiryolu da hem bölge insanına, hem de tüm insanlığa hizmet edecektir. Devletimiz büyüktür. Dünya ülkesi bir Türkiye, demiryollarını da, başka yatırımları da her ilimize yapacak kadar büyüktür. Bugün, üç ilimizi içine alan demiryolu projeleri yarın başka güzergâhlardan başka illerimiz için de düşünülecektir. Bu, zaten büyük devlet olmanın bir gereğidir. Devletimizin uygun gördüğü demiryolu projesinin maliyeti ne olursa olsun, insana hizmetin hiçbir parasal değerle ifade edilemeyeceği gerçeğinden hareketle bir an önce bu projenin uygulamaya konulup bitirilmesini ve bölge insanına hizmete sunulmasını beklemekteyiz.”

 

Toplantının son bölümüne katılan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane’de ki sivil toplum örgütlerine demiryolu konusuna gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti. Demiryolu’nun Gümüşhane’ye çok şey katacağına inandığını belirten Üstün, “Bu konu siyasi bir konu değil. Siyaset üstüdür. Gelinen nokta önemli bir noktadır. Seçildiğimiz günden beri bu konuyu takip ediyoruz. Demiryolu gibi pahalı bir yatırım, her isteyenin istediği şekilde olmayabilir. Bizim için önemli olan kısmı Gümüşhane’den geçmesiydi. Şuanki haliyle hiçbir sıkıntı yok bundan sonra da olmayacak inşallah. Biz, Gümüşhane’den geçtikten sonra ki hiçbir noktasında taraf değiliz. Hangisi uygunsa o olsun. Bizim ilimizden geçmesi önemli. Şehre çok şey katacağına inanıyoruz. İnşallah hayırlı olur” dedi.

Bildirinin ardından bir değerlendirme yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, demiryolunun Gümüşhane’den geçip, Trabzon ve Tirebolu’ya ulaşmasını olumlu bulduklarını dile getirerek, “Bu noktada katkısı olan başta Başbakanımız olmak üzere, Ulaştırma Bakanımıza, Milletvekillerimize, şehrimizin ileri gelen siyasi temsilcilerine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Canlı, Gümüşhane’nin bu konuda tek vücut olduğunu belirterek “Demiryolu konusunda siyasi farklılıkları bir kenara bırakarak Gümüşhane’nin menfaati noktasında bir noktada birleştik. Bundan sonra ki süreçte 2012 yılında başlayıp, 2017-2018 yıllarında bitirilmesini de arzu ediyoruz. Projenin uygulama noktasında mesafe alması en büyük dileğimiz ve arzumuz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler