Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Montella'nın dokunuşu!

Milli takım, Euro 2024 Elemeleri D Grubu'nda Hırvatistan'ı 1-0 ile geçti. Montella ilk maçında hem skoru aldı hem de oyun olarak istediklerini sahaya yansıttı.

Türkiye'nin sahaya çıkan ilk 11'ine bakınca, topa hakim olmaktan çok, en kısa sürede kaleye gidip skoru bulmaya çalışacağı az çok belliydi.

Önde Kerem ve Barış Alper gibi savunma arkasına koşu yapacak iki oyuncu üzerine planlanmış bir kadro sahaya çıktı. Bu plan maçın ilk dakikalarından itibaren de karşılık vermeye başladı. 70 dakikalık bölümde Türkiye, Montella'nın tam olarak istediklerini sahaya yansıtarak 3 puanı aldı.

Türkiye maç genelinde %37 oranında topla oynadı. Sahaya çıkan 11, topa daha fazla hakim olsa bu kadar üretken olabilir miydi? Bence hayır, zaten Montella'nın da planı, topu rakibe bırakıp kontralar yakalamaktı.

Öte yandan Montella'nın ilk maçında, çok kısıtlı sayıda antrenman yapmasına rağmen rakip yarı sahada organize bir ön alan baskısı kurgulaması da olağanüstü.

Montella'nın 3-5 antrenman sonrası Hırvatistan maçında oyun üzerine planları, Kuntz'un 20 maçlık serüveninde ortaya koyduklarından çok daha fazlaydı. Uzun zaman sonra organize olan, sahada taktik açıdan bir planı olan Milli Takım izledik.

Montella, bir teknik adam kısa sürede ne kadar takıma etki edebilirse o derece etki etti. Umarım bu plan ve organizasyon daha da gelişir ve yeniden insanların sokakta konuştuğu, maçlarını heyecanla beklediği bir milli takıma kavuşuruz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR