Hakim: Fener kaybederse yandı...

3-5 yıl arası ceza çıkabilir. Kaybedilen dava sonrası, bu kez UEFA da F.Bahçe'ye karşı bir dava açabilir. Başı büyük belaya girer.Fenerbahçe'nin CAS'taki davasını kazanması, Avrupa futbolunda pek çok dengeleri bozacak.Türkiye'de ilk kez, "UEFA blöf yaptı,

Hakim: Fener kaybederse yandı...

3-5 yıl arası ceza çıkabilir. Kaybedilen dava sonrası, bu kez UEFA da F.Bahçe'ye karşı bir dava açabilir. Başı büyük belaya girer.

Fenerbahçe'nin CAS'taki davasını kazanması, Avrupa futbolunda pek çok dengeleri bozacak.

Türkiye'de ilk kez, "UEFA blöf yaptı, Türkiye Futbol Federasyonu da bunu gördü" diyen kişi olan CAS'ın Belçikalı hakimi Franz Meulmans'a bir kez daha sorduk. "Peki Fenerbahçe davayı kaybederse ne olur?"

 

İlk tepkisi "Ufff!" oldu Meulmans'ın!
İşte Meulmans'ın açıklaması: Fenerbahçe'nin CAS'taki davayı kaybetmesi demek, UEFA tarafından Disiplin Kurulu'na verilmesi anlamına gelir. Kulüpler ile UEFA arasında karşılıklı belge alışverişi yapılır. Bunun içinde kulübün mali yapısından, kulübün oynadığı maçlardaki temiz olduğunu bildiren imzalı metne kadar her şey var...

 

YALAN BEYANDA BULUNMAK
Fenerbahçe'nin şu anda CAS'taki davası şike ile ilgili değil belki ama kaybedilen dava sonrası bu kez UEFA, karşı bir dava açabilir.

Aynı davanın tekrarı olamayacak yeni davada Fenerbahçe şike yaptığı halde Avrupa kupalarına katılmak istediği için karşı tazminat davası açılabilir.

Fenerbahçe'den yalan beyanda bulunmaktan tazminat isteyebilir ki; bunun kapsamına Şampiyonlar Ligi'nin adının kirlenmesinden, futbol adına olumsuz örnek teşkil etmeye kadar pek çok konu girebilir. Ama ben UEFA'nın şimdiye kadar hiçbir takım için bu kadar sert bir yaptırım uyguladığını görmedim ki, bunu Sion'a bile yapmadı.

Disiplin Kurulu'ndan çok acı bir ceza çıkabilir. 3 ila 5 yıl arasında. Tabii bir de şu anda UEFA elinde bulunan temiz belgesini de kullanıp 5 yıl boyunca Fenerbahçe'yi köşeye de sıkıştırabilir.

 

4-5 KATINI TALEP EDEBİLİR
Fenerbahçe hukukun üstünlüğüne inanıyor. CAS hakimleri de öyle... Ama sporun içindekilerin üç yanlışa tahammülü yok; şike, ırkçılık ve doping. Şike bunların içinde bir numaralı madde.

Çok karmaşık bir dava var önümüzde... F.Bahçe; diyelim CAS'taki davayı kazandı, istediği rakamı talep etti ve aldı. Türkiye'deki mahkemeden ise şike yaptığına dair karar çıktı.

Aynı dava bir daha görülemez ama UEFA bu kez Fenerbahçe'nin talep ettiğinin 4-5 kat fazlasını talep eden bir başka dava daha açabilir, dava sonuçlandığında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor