Futbolun kuralı değişiyor!

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), söz konusu zirvede 10 farklı kale çizgisi teknolojisi üzerinde yapılan test sonuçlarını değerlendirecek. Kurul, baraj çizgisi ve sahaya giren yabancı madde veya hayvanlarla ilgili de kararlar verecek.Uluslararası

Futbolun kuralı değişiyor!

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), söz konusu zirvede 10 farklı kale çizgisi teknolojisi üzerinde yapılan test sonuçlarını değerlendirecek. Kurul, baraj çizgisi ve sahaya giren yabancı madde veya hayvanlarla ilgili de kararlar verecek.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), yeni teknoloji sistemlerinin önümüzdeki hafta Birliğin Zürih'teki merkezinde test edileceğini ve alınan sonuçların da Cardiff'teki zirvede masaya yatırılacağını açıkladı.

FIFA, 10 farklı şirket tarafından sunulan önerilerin içeriği konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak adaylar arasında çipli top ve teniste kullanılan "Şahin Gözü" sisteminin olduğu tahmin ediliyor. Her iki sistem de FIFA'nın kural koyucu birimi IFAB tarafından 2008 ve 2010 yıllarında reddedilmişti.

Kale çizgisi teknolojisine uzun süre şiddetle karşı çıkan FIFA Başkanı Sepp Blatter, 2010 Dünya Kupası'nda İngiliz futbolcu Frank Lampard'ın Almanya maçında vurduğu topun çizgiyi bariz bir şekilde geçmiş olmasına karşın gol olarak sayılmaması üzerine, bu teknoloji konusundaki tartışmaları yeniden açmaya söz vermişti.

IFAB 5 Mart'taki yıllık toplantısında ayrıca, UEFA Avrupa Ligi'nde denenen "5 hakem uygulaması"nın 2012'deki Avrupa Şampiyonası'nda kullanılıp kullanılması konusunu da ele alacak.

Zirvede tartışılması beklenen bir diğer konu ise serbest vuruşlarda barajın durması gereken noktanın hakem tarafından geçici sprey boyayla işaretlenmesi.

IFAB, Cardiff'teki toplantıda, sahaya "ekstra top, diğer madde veya hayvan" girmesi durumunda hakemin oyunu durdurması önerisini de görüşecek. Ekim 2009'da İngiltere Premier Ligi'nde oynanan bir maçta Liverpool'un Sunderland karşısında taraftarlar tarafından sahaya atılan bir plaj topu yüzünden yediği gol mevcut kuralın sorgulanmasına neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor