Futbol-Sen'in 1 yıl cezalı başkanı

 Futbol Çalışanları Sendikası'nın (Futbol-Sen) kurucu üyelerinden Hakan Erhalaç'a, “müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs etmesi” nedeniyle 3 yıl önce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verildiği öğrenildi.Fu

Futbol-Sen'in 1 yıl cezalı başkanı

 

Futbol Çalışanları Sendikası'nın (Futbol-Sen) kurucu üyelerinden Hakan Erhalaç'a, “müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs etmesi” nedeniyle 3 yıl önce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verildiği öğrenildi.Futbol Disiplin Kurulu, 9 Aralık 2010 tarih ve 41 sayılı toplantısında “Hakan Erhalaç'ın, 16 Mayıs 2010 tarihinde oynanan Pursaklarspor-Karsspor 2. Lig 3. Grup futbol maçının sonucunu etkilemeye teşebbüs etmesinden dolayı takdiren 1 yıl hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına” karar verdi.

Kurul, ayrıca Karsspor Kulübü idarecisi Muhammet Karahal için de aynı karşılaşmada “müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüs etmekten” Erhalaç gibi takdiren 1 yıl hak mahrumiyeti cezasına hükmetti.

Tahkim'den oy birliğiyle ret

Erhalaç, kararı Tahkim Kurulu'na götürdü. Kurul, Hakan Erhalaç'ın itirazını 3 Şubat 2011 tarih ve 5 sayılı toplantısında oy birliğiyle reddetti.

Kurulun ret kararında “Hakan Erhalaç'ın PFDK'nın 9 Aralık 2010 tarihli 2010-2011/62-651 sayılı kararına karşı E.2010/442 numaraya kayıtlı dosyasında futbolcu Bekir Cantürk'ün çağrıldığı halde mazeret beyan etmeksizin duruşmada hazır olmadığı görüldü. Yapılan müzakere sonucunda, futbolcunun dosyada bulunan beyanları tahtında ve dosyadaki diğer bilgi ve belgeler dikkate alınarak itirazın oy birliğiyle reddine” denildi.

Başkaları da yanmasın

Hakan Erhalaç, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Suçsuz insanların benim gibi sadece kanaatle cezalandırılmamaları adına bu sendikada var olmak istedim” dedi.

TFF tarafından kendisine “hiçbir delil olmaksızın” ve tamamen kanaat üzerine 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verildiğini savunan Erhalaç, şunları söyledi:

“Bir kişinin verdiği yanlış beyan üzerine, delil yokken, TFF'nin böyle bir ceza vermesi ve benim bunun karşılığında hakkımı hiç bir oluşumda savunamam, bu sendikanın içinde olmam adına çok önemli oldu.

Bu olayda bir de avukatlık hatası yaşadım. Avukatlarımdan delil tespiti davası açmalarını talep ettim, ancak delil tespiti değil, tazminat davası açmışlar. Bundan dolayı da avukatlarım tarafından mağduriyete uğratıldım.

Bu sendikada, tamamen, benim gibi suçsuz insanların da sadece kanaatle cezalandırılmamaları adına var olmak istedim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor