Süper Lig'de muhteşem çekişme

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında heyecan tüm hızıyla devam ediyor... Zirvede muhteşem bir yarış var. İlk sıradaki Galatasaray ile 9. sıradaki Sivasspor arasında sadece 3 puan var. 4 büyükler (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor) haftayı 1

Süper Lig'de muhteşem çekişme

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında heyecan tüm hızıyla devam ediyor... Zirvede muhteşem bir yarış var. İlk sıradaki Galatasaray ile 9. sıradaki Sivasspor arasında sadece 3 puan var. 4 büyükler (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor) haftayı 1'er puanla kapattılar. 8. haftanın en avantajlı takımları Eskişehirspor ve Antalyaspor oldu...

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında lider Galatasaray, deplasmanda Gençlerbirliği ile 3-3 berabere kalarak rakipleriyle arasındaki puan farkını koruyamadı.
 
19 Mayıs Stadı'nda yapılan karşılaşmada başkent ekibinin gollerini 26. dakikada Azofeifa, 66. dakikada Aykut ve 69. dakikada Jimmy, Galatasaray'ın gollerini ise 54. dakikada Umut, 58. dakikada Elmander ve 86. dakikada Hakan Balta attı.Haftayı 1 puanla kapatan Galatasaray, 15 puan ve averajla liderlik koltuğundan vazgeçmedi.
 
Deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe de haftayı 1 puanla tamamladı. 12. dakikada Serdar'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düşen sarı lacivertli takım, 23. dakikada Musa Sow'un golüyle eşitliği sağlasa da galibiyet golünü bulamadı. Geçen hafta 5. sıraya yükselen Fenerbahçe, bu hafta 13 puan ve averajla tekrar 6. sıraya geriledi.
 
Medical Park Antalyaspor, sahasında Sivasspor'u 4-2 yenerek yükselişe geçti. Antalya ekibi, 9. dakikada Aissati, 41 ve 86. dakikalarda Isaac, 56. dakikada ise Diarra'nın golleriyle galip geldi. Sivasspor'un gollerini 37. dakikada Grosicki ve 48. dakikada Eneramo attı. Sahadan 4-2 galip ayrılan Medical Park Antalyaspor, 15 puan ve averajla tam 5 basamak birden yükselerek 2. sıraya yerleşti.
 
Trabzonspor deplasmanda Beşiktaş, ile 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor  45. dakikada Sapara'nın golüyle 1-0 öne geçti. Beşiktaş ikinci yarıda Fernandes'in firikiten attığı gol ile  beraberliği yakaladı. Trabzonspor bu sonuçla 13 puanla 2 basamak birden gerileyerek haftayı 8. sırada bitirdi. Beşiktaş'ın ise,9 puanla 11. sıradaki yeri değişmedi.
 
Haftanın en çok gol atılan maçında Eskişehirspor, sahasında Kardemir Demirçelik Karabükspor'u 5-2 yendi. Kasımpaşa-Mersin İdmanyurdu ile Orduspor-Sanica Boru Elazığspor maçları 2-2, Akhisar Belediye-Gaziantepspor maçı ise 0-0 berabere tamamlandı.
 
31 GOL ATILDI
 
Ligin 8. haftasında 31 gol atıldı. Sadece 2 maçın galibiyetle sonuçlandığı 8. haftada, iki maçı da ev sahibi takımlar kazandı. Geri kalan 6 maç ise berabere sonuçlandı.
 
Gol krallığı yarışını Galatasaraylı Umut Bulut 6 golle önde götürmeyi sürdürüyor. Umut Bulut'u 5'er golle Galatasaraylı Burak Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Webo, Kasımpaşalı Uche, Eskişehirsporlu Kamara ve Ordusporlu Stancu takip ediyor.
 
Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta, yarın yapılacak Kayserispor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla son bulacak.
Ligde 8. hafta maçlarında alınan sonuçlar, 9. haftanın maç programı ve son puan durumu şöyle:
 
8. hafta sonuçları
 
Gençlerbirliği - Galatasaray...................( 3 - 3 )
Orduspor - Sanica Boru Elazığspor..............( 2 - 2 )
Bursaspor - Fenerbahçe.........................( 1 - 1 )
Medical Park Antalyaspor - Sivasspor...........( 4 - 2 )
Eskişehirspor - Kardemir D.Ç. Karabükspor......( 5 - 2 )
Kasımpaşa - Mersin İdmanyurdu..................( 2 - 2 )
Beşiktaş - Trabzonspor.........................( 1 - 1 )
Akhisar Belediye - Gaziantepspor...............( 0 - 0 )
 
9. hafta maçları
 
Kasımpaşa-Beşiktaş, Sanica Boru Elazığspor-Eskişehirspor, Mersin İdmanyurdu-İstanbul Büyükşehir Belediye, Sivasspor-Akhisar Belediye, Galatasaray-Kayserispor, Kardemir Demirçelik Karabükspor-Gençlerbirliği, Gaziantepspor-Orduspor, Trabzonspor-Bursaspor, Fenerbahçe-Medical Park Antalyaspor.
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor