Formula 1 nefesleri kesti

 Alonso bu galibiyetle şampiyona liderliğini de 1 yarış aradan sonra devraldı. Valencia caddelerinde koşulan sezonun sekizinci yarışına Sebastian Vettel ilk sırada başladı. Rutin seyreden yarış 28. turda yaşanan kaza sonrası kimlik değiştirdi.  Mesafeleri

Formula 1 nefesleri kesti

 

Alonso bu galibiyetle şampiyona liderliğini de 1 yarış aradan sonra devraldı. Valencia caddelerinde koşulan sezonun sekizinci yarışına Sebastian Vettel ilk sırada başladı. Rutin seyreden yarış 28. turda yaşanan kaza sonrası kimlik değiştirdi. 

 

Mesafelerin kapanmasıyla mücadele kızışırken, güvenlik aracının pistten ayrılmasından sonra lider durumda bulunan Vettel yarış dışı kaldı. 41. turda da ikinci sıradaki Grosjean arabasını kenara çekti. 

 

Rakiplerinin sunduğu liderliği damalı bayrağa taşıyan Fernando Alonso, İspanyol taraftarları önünde bu sezon iki yarış kazanan ilk pilot oldu. 

 

Alonso bu galibiyetle şampiyona liderliğini de 1 yarış aradan sonra devraldı. Bitime 2 tur kala Hamilton'ı geçen Kimi Raikkonen ikinci, son turda Hamilton ile Maldonado'nun çarpışması sonrası ise Michael Schumacher üçüncü oldu. 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor