Çoğunluğa uyduk imzaladık

Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun'un değiştirilmesi ile ilgili bazı yayın organlarında yer alan haberlere açıklık getirdi.Orduspor olarak kanun değişikl

Çoğunluğa uyduk imzaladık

Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun'un değiştirilmesi ile ilgili bazı yayın organlarında yer alan haberlere açıklık getirdi.

Orduspor olarak kanun değişikliği için hazırlanan taslağı çoğunluğa uymak için imzaladıklarını belirten Türkmen, ''Orduspor Kulübü olarak bazı maddelerin değişikliğinde önemli rol oynadık'' diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun disiplin talimatının 58. maddesindeki ''şike yapan takım küme düşer'' hükmünün kaldırılması girişimine ilk imzayı Orduspor Kulübü'nün attığını belirten Türkmen, şunları kaydetti:

 ''Bu tavrımız daha sonra diğer kulüpler tarafından da desteklendi. Bu girişim bizim çabalarımızla sonuçsuz kaldı. Kulüpler Birliği, sayın Levent Bıçakçı'ya 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun ile ilgili bir çalışma yaptırdı. Daha sonra bu yaptırdığı çalışma kulüplere sunuldu. 29 Eylül günü 2011 tarihinde gerçekleşen toplantıda yapılan düzenleme ve değişiklikler bizlere gösterildi. Bu sunumun ardından Orduspor olarak bu yapılan değişikliklerle ilgili çekincelerimizi ilettik. Onlar da bunu dikkate alarak bazı maddelerde düzeltmelere gittiler. Örneğin bahis şikesinin 6 aydan 2 yıla kadar olan hapis cezası maddesine karşı çıkarak bunun 1 yıldan 3 yıla kadar değişmesini sağladık. Bunun yanında yine bazı maddelerde değişikliklerin yapılmasına öncülük ettik. Bu toplantıdan sonra Levent Bıcakçı yaptığı düzeltmeleri bizlere gönderdi. 7 Ekim günü yeniden TFF'de yapılan toplantıda 17 kulüp temsilcilerinin imzalarının bulunduğu metin önüme getirildi. Burada 17 kulüp imzalarını atmıştı. Sadece Orduspor olarak biz kalmıştık. 17 kulübün imzaladığı değişiklik metnini çoğunluğa uyarak bizde imzaladık.''

 Türkmen, her şeye rağmen yasa değişikliğinin olmayacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor