AK Parti şikecileri böyle kurtaracak

Taraf gazetesinde yayımlanan yazısında Spor Bakanı Suat Kılıç başkanlığında toplanan kulüplerin "mutluluk formülünü" bulduğunu yazan Baransu, "AK Parti'nin bu çözüme yeşil ışık yakmasının tek bir nedeni var: oy.Yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi yakla

AK Parti şikecileri böyle kurtaracak

Taraf gazetesinde yayımlanan yazısında Spor Bakanı Suat Kılıç başkanlığında toplanan kulüplerin "mutluluk formülünü" bulduğunu yazan Baransu, "AK Parti'nin bu çözüme yeşil ışık yakmasının tek bir nedeni var: oy.

Yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşıyor ve AK Parti, taraftarların oyunu kaybetmek istemiyor" ifadelerini kullandı.

MUTLULUK FORMÜLÜ BULUNDU
Yazısında AK Parti hükümetinin ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun şikeye karışan kulüpleri ligden düşürmeyeceğini belirten Baransu bu iddiasını da şu sözlerle açıkladı:

"Bu hükümet ve Türkiye Futbol Federasyonu şikeye karışan kulüpleri ligden düşürmeyecek. Yapacakları çok açık. Öncelikle 6222 sayılı şiddet yasasındaki şikeye karışan kişilere verilecek olan beş ila 12 yıllık hapis cezasında değişiklik yapılacak. (Bu cezanın çok olduğunu düşünenlerdenim.) Süre iki ila beş yıl arasına çekilecek. Aralık ayında tamamlanması beklenen bu değişikliğin ardından da TFF yeni durumu gerekçe gösterip, Disiplin Talimatı'nı değiştirecek.

Talimattaki 'Şike ve teşvike karışan kulüpler küme düşürme cezasıyla cezalandırılır' hükmü, 'küme düşürme cezasıyla cezalandırılabilir' şeklinde düzenlenecek. Ardından da yeni bir eklemeyle 'fiilin ağırlığına göre takımlar eksi puanla lige başlarlar' maddesi eklenecek..."

Bir aydır katıldığım tüm televizyon programlarında söylediklerim bunlardı. Aynen dediğim gibi oldu ve önceki gün Spor Bakanı Suat Kılıç başkanlığında toplanan kulüpler, yukarıdaki "mutluluk formülünü" buldular.

AK PARTİ KİRLİLİĞE DEVAM KARARI ALIYOR
Baransu, yazısında AK Parti'nin bu hamlesinin anlamının da "siyasetin futbola el atması"  olduğunu vurguladı ve şu yorumda bulundu:

"Anlayacağınız özerk olan futbola, siyaset tekrar el atmaya başladı. Fenerbahçe Yöneticisi Ali Koç'un da talep ettiği gibi siyaset "duruma, kaosa el koydu". Siyasetçiler, özellikle de AK Parti'nin bu çözüme yeşil ışık yakmasının tek bir nedeni var: oy. Yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşıyor ve AK Parti, taraftarların oyunu kaybetmek istemiyor. Anlayacağınız, oy uğruna birileri kirliliğe devam kararı alıyor.

BAKAN HUKUKA UYGUN BULMUŞ!
Ortaya çıkan durumun hukuka aykırı olduğunu dile getiren Baransu'nun hedefinde ise çiçeği burnunda bakan Suat Kılıç vardı:

"Aslında durumun bu noktalara geleceği önceden belliydi. Federasyon karar vermek için savcılıktan klasörler dolusu belge almış, Etik Kurulu belgeleri incelemiş ve raporunu hazırlamıştı. Raporda "şike ve şikeye teşvik eden bazı kulüp, kişi ve maçlarla ilgili olarak kanaate varıldığı" açıklanmasına, Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın düzenlediği basın toplantısında iddianamenin beklenmesine karar verilmişti.

Basın toplantısının hemen ardından çiçeği burnunda Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF'nin kararını hukuki bulduğunu açıkladı. Bakan, kararı hangi hukuka göre uygun bulduğu konusuna ise girmedi, giremedi.

Giremezdi de...

Çünkü ortalıkta hukuki denecek bir karar yoktu...

Federasyon topu taca atmış, Bakan da taca çıkan topla oynamayı tercih etmişti.

Durum aynen buydu"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor