Volkan Konak'a şok dava

Trabzonlu davacılar Fatma İskender, kız kardeşleri Meryem Saraç ve Yasemin Kalyoncu, avukatları İbrahim Keskin aracılığıyla Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesine verdikleri dava dilekçesinde, Karadenizli şarkıcı Volkan Konak'ın bu yılın ocak ayında müzik şi

Volkan Konak'a şok dava

Trabzonlu davacılar Fatma İskender, kız kardeşleri Meryem Saraç ve Yasemin Kalyoncu, avukatları İbrahim Keskin aracılığıyla Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesine verdikleri dava dilekçesinde, Karadenizli şarkıcı Volkan Konak'ın bu yılın ocak ayında müzik şirketinin  ''Suların Horon Yeri'' adlı bir CD albüm çıkardığını söyledi.

Albümün arka kapağında davalılar Konak ile söz konusu müzik şirketinin kendilerinin fındık toplarken çekilen fotoğrafını izinsiz yayımladığını ileri süren İskender, Saraç ve Kalyoncu, davalılar Konak ve müzik şirketinin kişilik haklarını ihlal ederek kendilerini ticari kazançlarına alet ettiğini iddia etti.

3 kız kardeş, dilekçelerinde fotoğraflarının kendilerinden izin ve muvafakat alınmadan yayımlanmasıyla kişilik haklarının saldırıya uğradığını öne sürerek, davalılar hakkında 5'er bin lira manevi, 10'ar bin lira maddi tazminat olmak üzere toplam 45 bin lira tazminat istemiyle dava açtı.

Davacı Fatma İskender'in eşi olan fotoğraf sanatçısı Süleyman İskender'in de albümde izinsiz kullanılan dava konusu fotoğrafı kendisinin çektiğini ileri sürerek, bu konuya ilişkin ifadesinin yer aldığı dilekçeyi mahkemeye sunduğu öğrenildi.

Volkan Konak'ın yargılanmasına Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde başlanacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler