1461 Trabzon'a hala daha talibiz

Haber61.Net - Haber Mekezi Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği (TSGİAD)Trabzon siyasi parti il başkanlarını ziyaret etmeye devam ettiriyor. Hafta içinde Ak Parti İl Başkanı Adnan Günnar ile ziyaretlerine başlayan TSGİAD’ın ikinci adresi CHP

1461 Trabzon'a hala daha talibiz

Haber61.Net - Haber Mekezi Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği (TSGİAD)Trabzon siyasi parti il başkanlarını ziyaret etmeye devam ettiriyor. Hafta içinde Ak Parti İl Başkanı Adnan Günnar ile ziyaretlerine başlayan TSGİAD’ın ikinci adresi CHP oldu. Geçtiğimiz gün CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan’ı, Başkan Emre Aksoy, Başkan yardımcısı Cemil Genç, yönetim kurulu üyeleri Adem Kahraman, Savaş Şafak, Haluk Selim ve Burhanettin Çiçek’ten oluşan bir heyetle makamında ziyaret etti. Ziyaretin gündemi ağırlıklı olarak 49 ilde kaldırılan teşvik ve spordan oluştu.

FARABİ’DE Kİ İŞTEN ÇIKARMALAR TEŞVİKTEN DOLAYI DEĞİL

Kaldırılan teşvik ile beraber en çok zarar bölgenin Trabzon olduğunu ve teşviğin, hazine arazisinin olmadığı bir kentte işçi kıyımlarının devam edeceğini belirten TSGİAD Başkanı Emre Aksoy, teşvikten dolayı kendi şirketlerinde herhangi bir işçi çıkarması yaşanmayacağını kaydetti. CHP İl Başkanı Yavuz Karan ise: “Trabzon’un büyük bir kent olduğunu fakat ekonomik anlamda tıkanmış, tükenmiş bir yapısı var. İki binin üzerinde işletme ile 43 bin işçi teşvikten etkilenecek. Dolayısı ile kıyım olacaktır. Trabzon sağlık kenti, eğitim kenti olabilir ama ihracat kenti olamaz” dedi. İlerleyen dakikalarda TSGİAD yönetim kurulu üyesi Savaş Şafak’ın Farabi Hastanesi’nde ki işten çıkarmaları sormasına, Karan: “Bunun teşvik ile bir ilgisi yok. Bu tamamen dönen sermaye ile ilgili bir olay. Çıkartılan işçilerin yerine 20 gün sonra başka insanlar alacaklar. Hatta 3-4 kişiyi şimdiden işe aldılar” şeklinde cevap verdi.

CEMİL GENÇ: 1461 TRABZON’A HALA TALİBİZ                   

CHP İl Başkanı Yavuz Karan’ın TSGİAD’ın 1461 Trabzon ile ilgili süreci sorması üzerine TSGİAD Başkan Yardımcısı Cemil Genç: “Biz gerekli girişimlerimizi ve görüşmeleri yaptık fakat hala bir cevap alamadık. Bizim 1461 Trabzon’a talip olmamızla beraber takımın değeri de arttı. Biz hala 1461 Trabzon’a talibiz fakat Sadri Şener harici kimse takımın satılmasını istemiyor. Ama bizim talip olmamızla beraber takım satılacaksa da bedavaya gitmemiş olacak. Yüksek bir meblağ ile alınacaksa da biz alırız” dedi.

KARAN: ÖNEMLİ OLAN TRABZON’UN KAZANMASI

Emre Aksoy’un Ak Parti ziyaretinde gündeme taşıdığı 61’inci hükümetin Trabzon’da toplanması çağrısına CHP İl Başkanı Yavuz Karan: “Önemli olan Trabzon’un kazanması ve Trabzon’un çıkarları. Bu çıkarlar her şeyin önündedir. Mutlaka bizim siyasi düşüncelerimiz olacaktır ama bunlar yaşamın güzelliği. Trabzon’da yaşamın güzelliği ve istihdamın iyi olması her şeyden önemli” diyerek 61’inci hükümetin Trabzon’da toplanmasının bir sıkıntı yaratmayacağını ve bu konuda destek verebileceklerini, Eğitim Vadisi projesi ile Er Eğitim Vadisi projelerine de destek vereceklerini” vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor