''CHP devrimcilerin partisidir''

Yeni CHP sözüne açıklık getiren Kılıçdaroğlu, "CHP devrimcilerin partisidir" dedi.Önder Sav'a parti yönetiminde yer vermeyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni MYK ile yaptığı ikinci toplantı sonrası kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

''CHP devrimcilerin partisidir''

Yeni CHP sözüne açıklık getiren Kılıçdaroğlu, "CHP devrimcilerin partisidir" dedi.

Önder Sav'a parti yönetiminde yer vermeyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni MYK ile yaptığı ikinci toplantı sonrası kısa bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: "CHP devrimcilerin partisidir. CHP'nin ekseni, yolu bellidir. Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ve çağdaş uygarlıktır. CHP'nin yeri halkın bağrıdır. Halkla beraber yürüyeceğiz. İşçi, esnaf, köylü, zanaatkar, toplumun her kesimidir. Bize düşen bir görev var. Toplumun her alanında, her yerde çalışacağız. Her yerde CHP'yi anlatacağız.

AKP'nin kabus gibi indiği ülkede, CHP'nin aydınlığını anlatacağız. Biz yeni CHP derken, CHP'nin yeni yönetimidir. Bu yönetim halktan yana yönetimdir. Bu özgürlüğü getiren bir yönetimdir. Hiç kimse bizi özgürlüğün dışındaki bir alana taşımayacaktır. Hukukun dışındaki bir alana taşımayacaktır. Haklı olduğumuz için buradayız.

Yarın Ecevit'le ilgili bir toplantı yapacağız. Onu halkçı bir lideri, halkçı Ecevit'i halkıyla beraber onu gönüllerinde taşıyan yurttaşlarla beraber kutlayacağız."

Kılıçdaroğlu'nun konuşması sık sık sloganlarla bölündü.

Açıklama sonrası gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, "Sayın Sav'ın başvurusu ile ilgili açıklamayı sözcümüz yapacak" dedi. Önder Sav, yeni tüzüğün iptali için Yargıtay'a başvurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset