Trabzon'un burun sorununa çare

 Türkiye’nin estetikte başı çeken ili konumunda olan Trabzon’un en fazla dert yandığı ise burunları; Karadenizli’nin burunu “Temel” tiplemesi ile dünyaya açılsa da bazı Karadenizliler burnundan şikayetçi.Son dönemlerde burun estetiği ile ülke genelinde un

Trabzon'un burun sorununa çare

 

Türkiye’nin estetikte başı çeken ili konumunda olan Trabzon’un en fazla dert yandığı ise burunları; Karadenizli’nin burunu “Temel” tiplemesi ile dünyaya açılsa da bazı Karadenizliler burnundan şikayetçi.

Son dönemlerde burun estetiği ile ülke genelinde unvan sahibi olan Trabzonlu cerrah Ahmet Şirin Burun estetiği, yani tıp alanında adı ‘rinoplasti’ , yüzünüzde yapılan genel bir değişim olduğunu ifade etti. Şirin, “Ancak burun estetiği, yüzün şeklinde ve görünüşünde değişim oluşturacağı gibi rahat nefes almayı da önemli şekilde etkileyebilecek ve başarısı birçok karmaşık faktöre bağlı olan en zor cerrahi işlemlerden biri olarak kabul edilir. Burun estetiği veya rinoplasti Türkiye de 1960 yıllarda salt cerrahi işlemlerle başlamış, son 20 yıl içerisinde hızla gelişen bilgi ve deneyim paylaşımı sayesinde çok yaygın hale gelmiştir. Burun estetiğinde yeni anlayış güzel görünüm yanında kişinin sağlığını da dikkate aldığı için bu tür   ameliyatlar günümüzde en sık yapılan gerekli ameliyatlar kategorisine girmiştir.”dedi.

Kulak burun uzmanı olarak 1990 yılında yurt dışı tecrübelerimle, 1992 yılında burun estetik ameliyatlarına başladığını ifade eden Şirin, “ O yıllarda kulak burun uzmanları çok nadir burun estetiği ile uğraşırlardı. Fonksiyonellik yani nefes hesaba pek katılmazdı. Bu sebeple o dönemlerde yapılan pek estetik ameliyata belki görselliği başarılırdı ama burun fonksiyonu pek düşünülmezdi. İşte bu nedenle pek çok kişi çalışmayan burunları için yani burun fonksiyonlarını sağlanması için tekrar 2 kez ameliyat olmak zorunda kaldılar. Bu durumu düzeltmekte kulak burun boğaz uzmanlarına düştü. Dolayısıyla hem görsellik hem fonksiyonellik açısından kbb uzmanları bu ameliyatı fazlaca yapmaya başladılar. Dünyadaki konsepte bu çizgide gelişti. Başarısız bir ameliyatın temel nedeni cerrahın deneyimsizliğidir. Rinoplasti yüzdeki en zor cerrahilerdendir. Cerrahın bu konuda önemli bir deneyime sahip olması gerekir. Burun içi ve dışı bir bütündür. Bundan dolayı aynı cerrah problemin hem fonksiyonel hem de estetik açıklarını düzeltmelidir. Ve bilinmelidir ki burnun iç problemlerinin düzeltilmesi,  estetik açıdan güzelleşmeden çok daha zordur.”şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık