Karadeniz'e New York'tan doktor

Amerika Birleşik Devleti'nin (ABD) New York şehrinde 45 yıl kalp ve damar cerrahisi uzmanı olarak görev yapan ve daha sonra emekli olan Prof. Dr. Arısan Ergin Ordu'ya geldi. Ergin, Ordu Devlet Hastanesi'nde düzenlendiği basın toplantısında, dört haftalık

Karadeniz'e New York'tan doktor

Amerika Birleşik Devleti'nin (ABD) New York şehrinde 45 yıl kalp ve damar cerrahisi uzmanı olarak görev yapan ve daha sonra emekli olan Prof. Dr. Arısan Ergin Ordu'ya geldi.

Ergin, Ordu Devlet Hastanesi'nde düzenlendiği basın toplantısında, dört haftalık bir çalışma için gönüllü olarak Ordu'ya geldiğini söyledi.

Gelişinin asıl amacının ise Ordu Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyette bulunan Kardiyovasküler Cerrahi bölümünde yapılan çalışmalara katkı vermek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ergin, "Endovasküler Cerrahi yeni gelişen bir saha, birçok hastanede yapılmıyor" dedi.

Ordu Devlet Hastanesi'nde söz konusu ameliyatların yapılmasının büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Ergin, şöyle konuştu:

"Bu ameliyatların yapılmamasının sebebi ise bir çok kişinin daha öğrenim, eğitim safhasında oldukları için. Ordu Devlet Hastanesi'nde bu tür bir ameliyatın yapılması büyük bir avantaj. Bu avantaj da hastanedeki servisin kalitesini gösterir. Türkiye'de kaç hastane de bu ameliyat yapılıyor bilmiyorum. Ama Amerika'da bile her hastanede yapılan bir ameliyat değildir. Onun için bu tür ileri bir tekniğin bu hastanede kullanılması hastane için gerçekten tebrik edilmesi gereken bir mevzudur. Buradaki doktor arkadaşlarımızdan aldığım bilgiye göre de alınan neticeler çok iyi. Otuz hasta ameliyat yapmışlar. Hastalarda doğal olarak kapalı kalp ameliyatı oldukları için daha hızlı iyileşiyorlar. Bu her iki tarafta içinde büyük avantaj."

Prof. Dr. Ergin, Ordu Devlet Hastanesi'nin kendisine verilen bilgiye göre Samsun ile Trabzon arasında bulunan 2,5 milyon kişiye hizmet verdiğini belirterek, onun için Kardiyovasküler Cerrahi Enstitüsünün çok önemli olduğunu anımsattı.

Enstitünün insanlara daha kaliteli hizmet vermesi için destek görmesi gerektiğini vurgulayan Ergin, "Ben bunu buraya gelirken açıkçası bilmiyordum. Ama buraya gelip öğrenince çok memnun oldum. Çünkü burada geçirdiğim zaman çok kıymetli olacak. Birçok kimseye ulaşmış olacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık