Kaçak çayda kanser riski

 Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde, 14 No’lu Aile Sağlı Merkezi’nde görevli doktor Muzaffer Polat, kaçak çay tüketiminin kansere yol açabileceğini söyledi. Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçak çay tüketiminin kansere yol açabileceğini beli

Kaçak çayda kanser riski

 

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde, 14 No’lu Aile Sağlı Merkezi’nde görevli doktor Muzaffer Polat, kaçak çay tüketiminin kansere yol açabileceğini söyledi. 

Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçak çay tüketiminin kansere yol açabileceğini belirtti. Hastalarına kaçak çay kullanmamaları yönünde uyarılarda bulunduğunu aktaran Polat, “Kaçak çay ülkemiz genelinde Güneydoğu ile Doğu Anadolu bölgelerinde tüketiliyor. İnsan vücuduna hiç bir yararı olmayan bu kaçak çayların tümü denetimsiz olduğu için sağlığa zararlıdır. Kaçak çayda kanser riskinin fazla olduğunu,herkesin bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bilindiği gibi çay ile ilgili üniversitelerimizde yapılan araştırmaların sonuçlarına göre kaçak çaylardaki bir çok katkı maddelerinin kansere yol açtığı sağlığa zarar verdiği belirlenmiştir. Bu konuda Güneydoğu bölgesinde sağlık sorunları artmıştır. Biz hastalarımızı bu konuda bilgilendiriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık